Uhapsili Podgoričane osumnjičene da su mučili sugrađanina

Sumnja se da su Z.C. i L.C. jutros oko pola četiri, ispred kafića „Čardak“ u Tuzima fizički napali A.G, kojem je L.C. zadao više udaraca pištoljem u predjelu glave

0 komentar(a)
lisice, Foto: Upravapolicije.com
15.07.2013. 11:27h

Podgorička policija uhapsila je sugrađane Z.C. (62) i L.C. (35), zbog sumnje da su na štetu A.G. (35) iz Glavnog grada, počinili krivična djela nasilničko ponašanje i protivpravno lišenje slobode.

Iz Uprave policije je saopšteno da je L.C. osumnjičen i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da su Z.C. i L.C. jutros oko pola četiri, ispred kafića „Čardak“ u Tuzima fizički napali A.G, kojem je L.C. zadao više udaraca pištoljem u predjelu glave.

L.C. je, kako se sumnja, iz pištolja ispalio i jedan hitac uvis.

“Nakon toga, Z.C. i L.C. su, kako se sumnja, A.G. nasilno ubacili u vozilo „Opel Corsa“, kojim je upravljao Z.C. i odvezli ga u pomoćni objekat svoje kuće – garažu, gdje su ga polivali vodom”, navodi se u saopštenju.

Građani, koji su posmatrali događaj ispred kafe bara „Čardak“, su pozvali policiju, koja se, veoma brzo uputila ka kući osumnjičenih.

"Kada su vidjeli da policajci pristižu, Z.C, L.C. i A.G. su pobjegli iz garaže. Policija ih je nakon izvjesnog vremena pronašla i dovela u službene prostorije, radi davanja izjave”, navodi se u saopštenju.

O događaju je upoznat Osnovni državni tužilac u Podgorici, koji je kvalifikovao krivična djela.

Na licu mjesta, ispred kafića „Čardak“ izvršen je uviđaj, tokom kojeg su izuzeti čaura i tragovi krvi, koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Oštećenom A.G. medicinska pomoć je pružena u Urgentnom bloku Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, gdje je konstatovano da je zadobio lakše tjelesne povrede u vidu rasjekotina na tjemenom dijelu glave.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, biti predati nadležnom tužiocu.