Stojanović i privođenje aktivista MANS: Podrška Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije

Aktivisti MANS-a biće saslušani 8. jula kod sudije za prekršaje

0 komentar(a)
26.06.2013. 14:29h

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović poručio je da podržava Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova u kontroli zakonitosti postupanja i primjene ovlašćenja službenika prilikom privođenja aktivista Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Izvršni direktor MANS-a Vanja Ćalović, programski direktor Vuk Maraš i još četiri osobe privedeni su 21. juna u podgorički Centar bezbjednosti nakon performansa povodom usvajanja izmjena i dopuna Zakona o porezu na dodatu vrijednost i njegovog povećanja sa 17 na 19 odsto.

„Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova ima moju punu profesionalnu i ličnu podršku u kontroli zakonitosti postupanja i primjene ovlašćenja policijskih službenika prilikom lišenja slobode šest lica, aktivista MANS-a, 21. juna“, rekao je Stojanović agenciji MINA.

Stojanović je rekao da će Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije biti dostavljene sve tražene informacije i podaci u vezi sa tim događajem.

Policija privodi Vuka Maraša nakon performansa ispred Skupštine

„Uprava policije će, kada nalaz Odjeljenja za unutrašnju kontrolu bude sačinjen, postupiti u skladu sa njim“, dodao je on.

Aktivisti MANS-a biće saslušani 8. jula kod sudije za prekršaje.

Galerija