Teodosić propušta Evropsko prvenstvo?

Srbija će na prvenstvu Evrope u Sloveniji od 4. do 22. septembra igrati u grupi B, zajedno sa Crnom Gorom

0 komentar(a)
Teodosić, Foto: Beta
28.05.2013. 11:18h

Reprezentativac Srbije i član moskovskog CSKA Miloš Teodosić moraće zbog povrede koljena da ide na operaciju i postoje realne šanse da propusti Evropsko prvenstvo.

Srpski plejmejker povrijedio se prošlog vikenda na utakmici protiv Himkija, a predstoje mu operacija i višemjesečna pauza.

"Tedosić se ozbiljno povrijedio u nedjelju i potrebna mu je operacija. To su potvrdili i ljekari u Nemačkoj. Vidjećemo za nekoliko dana kad i gdje će on biti operisan. Teodosiću predstoje dva do četiri mjeseca pauze", kazao je predsjednik CSKA Andrej Vatutin ruskim medijima.

Srbija će na prvenstvu Evrope u Sloveniji od 4. do 22. septembra igrati u grupi B, zajedno sa Crnom Gorom. U grupi su još Bosna i Hercegovina, Litvanija, Makedonija i Letonija.

Teodosić je ove sezone prosječno bilježio 10,2 poena uz 3,9 asistencija u regionalnoj VTB ligi, dok je u Evroligi imao 12,7 poena uz 4,9 asistencija i 2,8 skokova.

Mediji su, nakon Fajnal-fora Evrolige u Londonu početkom maja, objavili da bi reprezentacija u Sloveniji mogla da nastupi i bez Stefana Markovića, Zorana Ercega, Milana Mačvana i Koste Perovića. Kako je preneo izveštač grčkog portala "Jurohups" Marković, Erceg, Mačvan i Perović nisu prihvatili poziv selektora Dušana Ivkovića, dok je Duško Savanović zatražio dodatno vrijeme da razmisli hoće igrati za nacionalni tim.

Generalni sekretar KSS Andija Kleut tada je izjavio da je cijela priča tendenciozno plasirana i da su svi reprezentativci su spremni da se odazovu, mada ima onih koji su pod znakom pitanja zbog povreda.