Danilović: Ako budemo jedinstveni vlasti nema spasa

On je rekao da se “ne smije povući nijedan potez koji bi nas ponovo razvalio po svim opozicionim šavovima”

56 pregleda31 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
13.05.2013. 13:48h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Goran Danilović kazao je da vlast može spasiti samo svađa opozicije i pozvao sve opozicione partije da budu jedinstvene.

“Imamo dva puta u opoziciji: da se principijelno posvađamo, a bilo bi razloga i to racionalnih i politički opravdanih, ili da se oćuti nekorektnost i u susret zanačajnijim događajima, nastavi dalje”, napisao je Danilović na svom Fejsbuk profilu.

Daniloviće je reako da ke “jedan od onih koji je do sada mnogo puta iskoristio priliku da saspe u lice cijelu istinu svima koji su nanosili štetu i, po mom iskrenom, pa makar i skromnom sudu, radili na štetu opozicionih interesa”.

“Vidim, međutim, mnogi potezi se očigledno vuku ne bismo li reagovali i dali povoda za novo prepakivanje. Stoga, vjerovatno prvi put, hoću da prenebregnem nejedinstvo oko stvari za koje smo ga morali imati, koje smo na velikom protestu obećali građanima. Neću mnogo ni objašnjavati superiornost stava DF da je do daljnjeg bolji i jedino ispravan bojkot”, napisao je Danilović.

On je rekao da se “ne smije povući nijedan potez koji bi nas ponovo razvalio po svim opozicionim šavovima”.

“To bi spasilo par karijera i upropastilo par ozbiljnih prilika za ovaj narod u narednih par mjeseci i par godina. Ljudi su odavno politički zreli i razumjeće ako se pojedincima prećuti kukavičluk ili nemoralno držanje pridike onima koji bi nešto i da urade”.

Danilović je naglasio da “u demaskiranju Filipa Vujanovića, takozvanog predsjednika, treba biti uporan”.

“Moramo poslati jasnu poruku i Americi i Rusiji i Evropi, svima koji su ga po diplomatskoj kurtoaziji priznali, priznali i iz vlastitog interesa, da razumijemo taj jezik ali da je on bez ikakvog legitimiteta u Crnoj Gori. On je uguran na ovo mjesto, te se tako radi o Filipu Uguranoviću - nikako o predsjedniku. Zna se ko je pravi predsjednik Crne Gore”, kazao je Danilović.

On je rekao da tamo gdje opozicija ima lokalnu vlast Vujanovića ne smije niko pozivati na bilo kakve svečanosti izuzev kao građanina.

“Treba ga doživljavati kao tehničko lice, koje podsjeća na neke datume i šalje telegrame. Ovu vlast može da spasi samo naša velika svađa. Toliko su roviti i posvađani da se više uzdaju u našu poslovičnu svadljivost nego u sebe. Izbore su izgubili, ugurali su Vujanovića, kroz institucije ali mimo narodne volje, koalicija se ljulja iz temelja. Opozicija ima pravo na nesuglasice, na zaštitu pojedinačnih partijskih stavova, donekle i na lidersku sujetu ali nemamo pravo na bespovratni put, na trajnu i nerazumnu svađu”, napisao je Danilović.