Pokret Sveslovenački ustanak: Ne vjerujemo novoj vladi

Nejc Škof je rekao da nova vlada ne uživa povjerenje "ustanika" jer je nastala u parlamentu, a povjerenje se mora tražiti od naroda, na prijevremenim izborima

1 komentar(a)
Slovenija, protesti, Foto: Beta/AP
30.03.2013. 15:50h

Grupa aktivista antivladinog pokreta - "Sveslovenačkog ustanka" danas je doputovala u Piran i brodom krenula za Kopar, da bi upozorila političare na probleme u primorju.

Aktivisti će upozoriti na "neodgovorno vođenje" Luke Kopar i protestovati i zbog namjere susjedne Italije da u Tršćanskom zalivu izgradi plinski terminal, javili su slovenački mediji.

Kampanja na obali Jadranskog mora dio je šire kampanje "Upozoravamo - nismo zaboravili" u okviru koje će aktivisti "Sveslovenačkog ustanka" posjetiti sve krajeve i upozoravati na probleme.

"Sveslovenački ustanak" je demonstrirao u Ljubljani i drugim gradovima što je dovelo do obaranja premijera Janeza Janše i gradonačelnika Maribora Franca Kanglera.

"Prvi Sveslovenački ustanak" je održan u drugoj polovini decembra prošle godine, a drugi januara ove godine.

Učesnici demonstracija u Ljubljani su protestovali i protiv gradonačelnika Zorana Jankovića, koga je državna komisija za borbu protiv korupcije optužila da nije prijavio svu svoju imovinu.

Koordinator akcije Nejc Škof je rekao da nova vlada ne uživa povjerenje "ustanika" jer je nastala u parlamentu, a povjerenje se mora tražiti od naroda, na prijevremenim izborima.