SNP traži uvid u birački materijal: Do ponoći smo imali 4 mandata

"SNP će tražiti da nam se pronađe jedan mandat koji smo imali sve do pred ponoć, a onda se odjednom izgubio"

16 komentar(a)
Dragutin Raičević, Foto: Arhiva "Vijesti"
10.03.2013. 14:07h

Socijalistička narodna partija (SNP) tražiće uvid u birački materijal, jer smatraju da su na izborima u Nikšiću trebali da osvoje četiri, ne tri odbornička mandata, rekao je nosilac izborne liste te partije Dragutin Raičević. "SNP će tražiti da nam se pronađe jedan mandat koji smo imali sve do pred ponoć, a onda se odjednom izgubio", rekao je Raičević na konferenciji za novinare. On je kazao da će SNP zatražiti uvid u birački materijal jer im je, kako nezvanično saznaju, falilo manje od 30 glasova što je manje od jedan odsto da bi dobili i četvrti mandat. Prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije, SNP je osvojila je 3.382 glasa ili tri mandata.

Birači SNP dobijali rješenja da nisu među živima Raičević je kao razlog slabijeg rezulata SNP naveo da veliki broj njihovih birača nije mogao da zamijeni stare lične karte, da znatan broj iako je predao dokaz o crnogorskom državljanstvu nije uspio da ostvari to pravo. Prema njegovm riječima, ima i dokaza da su birači SNP dobijali rešenje da se ne nalaze među živima. "Pokrenućemo sudski postupak i sve ovo rješavati u redovnoj proceduri", rekao je Raičević.

Izvinio se građanima, mislio je da ne žive dobro On se izvinio građanima što ih ubjeđivao da glasaju za promjene jer je, kako je kazao, vjerovati da ne žive dobro bilo pogrešno čim su nagradili Demokratsku partiju socijalista (DPS). Komentarišući izjavu funkcionera Demokratskog fronta Gorana Danilovića koji je rekao da se DF pitao da ne bi bilo ponovne provjere izbornog rezulata, Raičević je ukazao da je jedino SNP tražio bojkot izbora. "SNP je jedina partija koja je uputila takav zahtjev ali druge opozicione stranke nijesu shvatile tu poruku. Bojkot izbora je bio jedino dobro rešenje za ovu situaciju jer smo njihovim ponavljanjem dali legitimitet političkoj korupciji i to nam se vratilo", kazao je Raičević.