Minić: Nemam tri stana, nisam dobio kredit

"U tekstu su iskazane sljedeće tvrdnje, koje s indignacijom odbacujem, kao neistinite, neutemeljene, subjektivne, maliciozne i bez ikakvog uporišta u realnosti"

433 pregleda8 komentar(a)
Dragoslav Minić, Foto: Boris Pejović
19.02.2013. 15:12h

Na navode teksta "Minić pod lupom zbog nabavke opreme i kredita", objavljenom u "Vijestima", reagovao je Dragoslav Minić, bivši pomoćnik direktora Uprave policije.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

"U pomenutom tekstu, koje su potpisale novinarke M. Radulović i J. Jovanović, iskazane su sljedeće tvrdnje, koje s indignacijom odbacujem, kao neistinite, neutemeljene, subjektivne, maliciozne i bez ikakvog uporišta u realnosti.

  1. Nijesam bio korisnik stambenog kredita u raspodjeli koju je Uprava policije izvršila početkom 2009. godine, kao što ste naveli u tekstu.
  2. Ako se bavite savjesno istraživačkim novinarstvom, onda vam se ne smije desiti neistina da sam vlasnik najmanje tri stana. Naime, vlasnik sam dva stana površine 45 kvadrata i 112 kvadrata, ali ne u elitnom dijelu grada, PC Kruševac, kao što vi kažete. Stanove sam kupio od novca stečenog prodajom porodičnog stana u elitnom naselju u Podgorici, čiji kvadratni metar vrijedi duplo više nego cijena metra kvadratnog stanova koje posjedujem. Pored ove imovine, koju sam radom stekao tokom 27 godina službe, i u kojoj živi moja porodica, ne posjedujem nijednu nekretninu ni na svoje ni na tuđe ime, kako vi ističete.
  3. Nikada nijesam dobio kredit za poboljšanje uslova stanovanja, niti u svom posjedu ikada imao stan od 54 kvadrata.
  4. Nije tačno da sam saslušavan od strane Tužilaštva, niti u svojstvu javnog funkcionera, niti državnog službenika niti u svojstvu građanina.
  5. Netačan je i vaš navod da posjedujem stan u blizini Delte koji nije ukljižen na moje ime i koji je još u izgradnji.
  6. Što se tiče vaših navoda o nabavci opreme i raspodjeli kredita, ja to ne želim komentarisati jer se time bave nadležni organi ove države, čiji rad i odluke poštujem.
  7. Sve odluke, koje su se ticale prava i obaveza zaposlenih u Upravi policije, bile su odluke koje su inicirane u skladu sa zakonom i koje je donosio kolegijum direktora Uprave policije, a ne ja niti ijedan pojedinac. Takođe, tvrdim da je moja saradnja sa direktorom Uprave policije, Veselinom Veljovićem, i drugim članovima kolegijuma uvijek bila apsolutno profesionalna o čemu govore značajni rezultati koje je Uprava policije postigla u periodu 2006 – 2012, a koje su priznale sve relevantne međunarodne organizacije i domaće institucije. Cilj ovog reagovanja je dematovanje neistina, a ne uticanje na procedure koje vodi tužilaštvo i ostali nadležni organi. Istraga i nalaza nadležnih organa se ne bojim, zato što sam uvijek radio samo po zakonu.Na kraju, ako imate dokaze da je išta od navoda koje demantujem tačno, imaćete ubrzo priliku da ih i pokažete nadležnim organima. O svemu što sam rekao imam dokumentaciju, koja jasno pokazuje da sam medijska žrtva, kao i meta fabrikovanja istine, sa ciljem da se čast i ugled mene i moje porodice dovedu u pitanje.