Po jedan i Privredni i Sud za kriminal i korupciju za cijelu državu

U okviru racionalizacije predloženo je i da sve predmete u vezi privrednih sporova rješava Privredni sud u Podgorici a ne i Privredni sud koji se nalazi u Bijelom Polju

1 komentar(a)
14.02.2013. 15:45h

Na današnjoj sjednici Vlade zaključeno je da se izvrši centralizacija pojedinih sudova na osnovu nadležnosti i zaključeno je da je dovoljan samo jedan specijalizovani sud za predmete organizovanog kriminala i korupcije sa sjedištem u Podgorici tako da se tim predmetima više neće baviti Viši sud u Bijelom Polju.

U okviru racionalizacije predloženo je i da sve predmete u vezi privrednih sporova rješava Privredni sud u Podgorici a ne i Privredni sud koji se nalazi u Bijelom Polju.

Pomoćnik ministra pravde Branka Lakočević saopštila je da je analiza pokazala da bi trebalo rasteretiti rad Viših sudova tako što bi postupke za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga sudili Osnovni sudovi.

Ona je najavila da će se u naredne dvije godine pratiti rad sudova i sudija i ocjenjivati riješene predmete, kao i mijenjati Zakoni o krivičnom postupku, Zakon o obezbeđenju i izvršenju kao i Zakon o sudovima.Nakon toga će se ponovo napraviti plan u kom roku i na koji način će pojedini sudovi prestati sa radom.