Šarić i Radulović u Cirihu?

Šarić je navodno iz Južne Afrike morao da ode jer su ga se odrekli Radulović, Veselin Laganin iz Sombora koji je glavni snabdijevač Australije kokainom i treći šef mafije

15 komentar(a)
08.02.2013. 09:21h

Odbjegli Pljevljak Darko Šarić se krije u Švajcarskoj, pišu srpski mediji pozivajući se na informacije srpskih istražnih organa. Kako piše "Blic", tamo je i Kotoranin Rodoljub Radulović.

Smatra se da se Šarić u Evropu vratio krajem decembra prošle godine, a njegovo kretanje uz srpsku policiju, prati i američka Agencija za borbu protiv narkotika, pišu "Večernje novosti".

Šarić je navodno iz Južne Afrike morao da ode jer su ga se odrekli Radulović, Veselin Laganin iz Sombora koji je glavni snabdijevač Australije kokainom i treći šef mafije koji je javnosti nepoznat, zbog prijetnji da bi mogli biti protjerani iz te zemlje ili uhapšeni.

"Darko Šarić je jednom priveden, pa je pušten, uz objašnjenje da to nije on. To je, međutim, bila igranka lokalne policije i mafije, kao upozorenje da nije bezbjedan i da se skloni. Čak su se oglasili i predstavnici policije sa podacima da se sumnja da je čovek koji je lociran Šarić, a onda je sve demantovano", objašnjava izvor "Novosti".

Ranije je objavljeno da Šarić ima falsifikovan pasoš Južne Afrike sa imenom Jan Van Husel, a "Novosti" pišu da je na putu do Švajcarske morao da koristi lažni slovački pasoš.

Prema pisanju "Blica", Šarić i Radulović su u Cirihu i traže ih i švajcarska i srpska policija.

"Uspostavljena je saradnja dvije policije odmah čim je dobijen operativni podatak da se Šarić i Radulović nalaze u Cirihu i ona je sada neprekidna. Pod prismotrom je više lokacija u Cirihu, na kojima bi se mogla nalaziti dvojica okrivljenih da su vođe narko-klana. Zasada ne postoji prepreka da budu uhapšeni", kaže izvor Blica.