U Sjevernoj Koreji "pronađeno" groblje jednoroga

Zvaničnici te državi izdali su nevjerovatno saopštenje u kojem navode da su naučnici iz te zemlje otkrili groblje jednoroga.

461 pregleda0 komentar(a)
Jednorog, Foto: Fanpop.com
01.12.2012. 13:54h

Zvaničnici Sjeverne Koreje tvrde, vjerovali ili ne, da postoje jednorozi.

Zvaničnici te državi izdali su nevjerovatno saopštenje u kojem navode da su naučnici iz te zemlje otkrili groblje jednoroga, piše Gardijan.

U nevjerovatnom saopštenju koje je prenijela korejska Centralna novinska agencija (KCNA) navodi se da je kralj Dongmieong uzdigao do vječne slave drevno korejsko kraljevstvo Kogurieo početkom prvog milenijuma, upravo jezdeći na ovim životinjama.

Groblje jednoroga je navodno otkriveno je u blizini jednog od hramova u Pjongjangu, glavnom gradu Sjeverne Koreje. Na ulazu je pronađena kamena ploča sa natpisom "Jazbina jednoroga", ali više informacije o otkriću nije saopšteno.

Kao i brojna ranija otkrića, tako je vrh režima Sjeverne Koreje i ovo iskoristio ne bi li popularisao i opravdao svoj konzervativni režim.

"Ovo otkriće pokazuje da je Pjongjang bio glavni grad drevne Koreje kao i kraljevstva Kogurieo", izjavio je Jo Hui Sung, direktor Istorijskog instituta Nacionalne akademije nauka.

Ova vijest, s obzirom na istoriju agencije KCNA koja je i ranije objavljivala slične informacije, uzima se sa rezervom.