Budućnost Voli bolja od Radničkog

"U finišu smo promašili pet bacanja, protiv Cibone i Bilbaa smo izgubili na taj način, sada smo dobili. Igrači su u finišu sve uradili što sam tražio", rekao je nakon meča Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija

91 pregleda9 komentar(a)
KK Budućnost, Foto: Savo Prelević
24.11.2012. 20:33h

Budućnost Voli je nastavila trijumfalnu seriju, protiv Radničkog iz Kragujevca upisana je peta uzastopna pobjeda.

Posljednjih 14 sekundi bilo je interesantnije nego prethodnih 39 minuta i 46 sekundi.

Pobjednika je odlučivala penal završnica u kojoj se rulet zaustavio na “plavo”. Promašili su Podgoričani čak pet bacanja (Vladimir Mihailović i Čedomir Vitkovac po dva, Strahinja Milošević jedno), ali su dva ofanzivna skoka (S. Milošević i Vitkovac) presudila da bodovi ostanu u “Morači”.

Sa druge strane, Aleksandar Ćapin je bio precizan, a Danilo Mijatović je bio polovičan sa linije penala.

Šansu da stavi tačku na meč imao je Vitkovac, 3,8 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene, ali je bio neprecizan.

Stiven Marković je pokušao sa osam metara da pogodi trojku za pobjedu, ali ni on nije pogodio.

"Prije svega čestitam igračima na pobjedi, kao i navijačima na podršci. Osjetilo se da nam je bila potrebna podrška sa tribina, jer smo znali da će biti težak meč, što se i potvrdilo. U prvom poluvremenu smo imali nekoliko situacija da imamo bolji rezultat, ali je bilo propusta u odbrani, prije svega 1 na 1, gdje smo očekivali da imamo prednost. Pokušali smo u nastavku da uradimo to isto, ali je iskusna ekipa Radničkog uspjela da nas stigne. U finišu smo promašili pet bacanja, protiv Cibone i Bilbaa smo izgubili na taj način, sada smo dobili. Igrači su u finišu sve uradili što sam tražio", rekao je nakon meča Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Od starta meča, pa do završnice, utakmica je bila izjednačena. Ekipe su igrale na mahove, što je i dovelo do toga da finiš bude neizvjestan.

Domaćin je počeo bolje, poveo 14:9, a gosti su uzvratili serijom 10:0 za rezultatski preokret.

U 13. minutu Budućnost Voli je imala plus sedam (33:26), i opet je uslijedio odgovor Kragujevčana, ovog puta serijom 15:6 za 39:41.

Na početku drugog poluvremena viđena je sjajna igra domaćeg tima, serija 10:0 za najveću prednost na meču - 54:45 (Radnički četiri minuta nije dao koš).

Međutim, gosti nisu dozvoljavali “plavima” da se odlijepe i riješe pitanje pobjednika.

Poenima Metju Emeninga u 31. minutu su izjednačili (64:64) i do kraja se igralo koš za koš.

U samoj završnici, crnogorski šampion se bolje snašao za šestu pobjedu ove sezone u ABA ligi.

Džerald Li je sa 20 poena (šut iz igre 7-6) bio najbolji u timu Budućnost Volija.

Aleksa Popović je upisao 14 (šuta za tri 7-1), Di Bost 13 (trojke 4-3), koliko je dao i Vitkovac uz sedam skokova.

Ćapin je u redovima gostiju bio najbolji sa 17 koševa (trojke 3-3), a dvocifreni su bili Emening (14) i Miloš Borisov (14).

"Dobro smo se pripremili za utakmicu, igrali smo kombinovane odbrane, čime smo uspjeli da ih malo zbunimo. U završnici nismo imali dovoljno koncentracije, presudila su dva ofanzivna skoka. Nisam zadovoljan suđenjem, oni su tokom čitave utakmice kontrolisali rezultat. ABA liga ne dozvoljava Radničkom da bude među četiri. Kada smo došli u Podgoricu, kada smo čuli ko nam sudi, rekli smo da ne možemo da dobijemo. Prešli smo 600 kilometara, a onda ti ne daju da dobiješ. Veliki je ulog, a to što mnogi misle da Radnički treba da bude osmi, mene ne zanima. Idemo na fajnl-for, to je moj cilj. Pravimo naredne godine halu od 10.000 ljudi, ulažemo u ekipu, a ne daju ti da igraš. Želimo da nas u ABA ligi gledaju kao ostale ekipe. Boljih domaćina od Širokog i Radničkog nema. Pravimo ozbiljan klub, nećemo trajati samo jedno ljeto", istakao je strateg Kragujevčana Miroslav Nikolić.