Šuljagić: Više nemamo prava na kiks

"Naš adut u ovom meču mora biti voljni momenat, te zajednička odgovorna igra", kaže tehničar Marko Vujović.

0 komentar(a)
Luka Šuljagić, Foto: Cev.lu
21.11.2012. 12:48h

Večerašnji meč sa Berlinom jedna od od dvije posljednje prilike za odbojkaše Budvanske rivijere da daju neki smisao ovogodišnjem takmičenju u Ligi šampiona. Pored meča sa prvakom Njemačke, od koga su prošle nedjelje izgubili u gostima 3:1, Budvanima kod kuće slijedi još jedna šansa, sa Češkim Budjejovicama, pošto je nerealno očekivati da u Novosibirsku iznenade Lokomotivu.

S obzirom na to da su izgubili sve šanse za prolaz u narednu rundu LŠ, te da imaju samo teoretske šanse da budu jedna od dvije najbolje trećeplasirane ekipe koje idu u Kup CEV, Budvanima ostaje da se bore barem za častan oproštaj od Evrope. A to znači za neku pobjedu, eventualno neki bod…

"Ako ponovimo igru iz drugog seta u Berlinu, kada smo bili maksimalno disciplinovani, vjerujem da možemo osvojiti makar bod, a zašto da ne i doći do trijumfa. Upravo meč u Berlinu pokazuje da je naš najveći problem neuigranost jer smo se skupljali etapno, kasnije je došao trener, kao i neki igrači tako da nijesmo obavili pripreme zajedno. Mislim da imamo kvalitet da igramo i protiv mngo jačih ekipa od Berlina, ali je problem upravo neuigranost, jer gubimo setove u trenucima kada igramo dobro i uvijek nam malo nedostaje za nešto više", kaže primač servisa Vojin Ćaćić.

Rivijera je u Berlinu pružila najbolju partiju u prethodna tri meča, ali nije mogla više od jednog osvojenog seta. Priliku da popravi utisak protiv njemačkog predstavnika imaće u svojoj dvorani.

"Set koji smo dobili u Njemačkoj nam daje pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Konačno smo napravili nešto više, a mislim da je vrijeme da uknjižimo prve bodove, jer je zaista malo iz tri meča osvojiti samo set. Berlin igra strpljivo, disciplinovano, malo griješi, a isto smo mi igrali u drugom setu na proteklom meču i to je recept kako treba ekipa da igra u Ligi šampiona. Do god postoji nada da izborimo ostanak u Evropu, mi ćemo se boriti, vjerovati i tako se ponašati. Ovo je ključna utakmica, više nemamo prava na kiks, jer svaki izgubljeni set će nas udaljiti od zacrtanog cilja", ističe srednji bloker Luka Šuljagić.

S obzirom na to da je završio meč u Berlinu, i da je njegovim ulaskom na teren, ekipa igrala bolje nego prije toga, možda će u večerašnjem meču Marko Vujović dobiti prednost na mjestu tehničara u odnosu na Veljka Petkovića.

"Pokazali smo da možemo da igramo sa Berlinom i tih 45 minuta u Njemačkoj daju nam nadu da uz maksimalno odgovornu igru i dobru atmosferu, kako na terenu tako i na tribinama, možemo očekivati povoljan rezultat. Mislim da Berlin ne može da odigra na istom nivou kao u prvom meču, kada su zaista malo griješili. Naš adut u ovom meču mora biti voljni momenat, te zajednička odgovorna igra", kaže Vujović.

Lebedev: Budvani opasniji kući

Trener Berlina Mark Lebedev izjavio je meč sa Budvanima u Berlinu bio težak.

"Svjestan sam da smo favoriti protiv Budvanske rivijere, ali nikada nijesam ni pomislio da će nam biti lako protiv njih. Uostalom, u Ligi šampiona igraju samo najbolje ekipe svojih zemalja", kaže Lebedev.

Trener Berlinaca, s toga, očekuje još teži meč u Budvi.

"Sigurno je da će Budvanska rivijera biti još opasnija kod kuće. Sa druge strane, u Budvi će nam biti lakše jer smo upoznali rivala, za razliku od prve utakmice. Sada nas, barem, ne mogu iznenaditi nečim novim", dodao je Lebedev.

Utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova. Sude Italijan Fabricio Paskvali i Bugarin Ivajlo Ivanov.

U prvom meču ovog kola, Lokomotiva je juče na svom terenu upisala i četvrtu pobjedu, savladavši Češke Budjejovice sa 3:1 (25:19, 23:25, 29:27, 25:20). Česima je to treći poraz, uz pobjedu protiv Budvana.