Marota: Sudija je pogriješio, ali smo zaslužili pobjedu

“Priznajem da je sudija pogriješio, ali niko ne može da kaže da Juventus ne bi došao do pobjede, pogotovo ako se uzme u obzir da smo tokom većeg dijela meča dominirali”, rekao je Marota

1 komentar(a)
29.10.2012. 13:59h

Generalni direktor Juventusa Đuzepe Marota smatra da je “stara dama” zaslužila da savlada Kataniju i odbacuje insinuacije da je velikan iz Torina uticao na sudije.

Duel između Katanije i Juventusa izazvao je mnogo negodovanja u redovima domaće ekipe, pošto je bilo evidentno da je šampion Italije pobjedonosni pogodak postigao iz ofsajd pozicije.

Uzgred, timu sa Sicilije nije priznat čist gol, zbog nepostojećeg ofsajda.

Iako je i sam to priznao, Đuzepe Marota ne želi da se podiže prašina, jer smatra da je vodeći tim na tabeli po stvorenim prilikama zaslužio pobjedu (1:0).

“Priznajem da je sudija pogriješio, ali niko ne može da kaže da Juventus ne bi došao do pobjede, pogotovo ako se uzme u obzir da smo tokom većeg dijela meča dominirali”, rekao je Marota.

U jeku su optužbe da italijanski šampion ima protekciju kod sudija sa kojima je, navodno, uključen u neku vrstu dogovora, ali to Marota kategorički odbacuje.

“Insinuacije koje govore da je Juventus uticao na sudiju da promijeni odluku su lažne. Takve tvrdnje su neprihvatljive i lično ću se postarati da odbranim Juventus od zlonamjernih navoda”.

“Uostalom, kao što rekoh, ko kaže da bi taj poništen pogodak i promijenio krajnji ishod utakmice”, upitao se Marota.