Rašović: Za nas je svaki rival ozbiljan

"Radi se o ozbiljnom protivniku, ali ćemo mi probati da odigramo makar bolje nego u prvoj utakmici, pa se nadamo da će to biti dovoljno i za bolji rezultat", kaže Rašović

0 komentar(a)
Ivan Rašović, Foto: Vesko Belojević
29.10.2012. 10:44h

Iako sa, praktično drugim timom, ali sa mnogo više jakih utakmicama u nogama i rukama, „Sibir ekspres“, kako popularno zovu rusku Lokomotivu (glavni sponzor ruska željeznica), protutnjao je Budvom.

Nijesu odbojkaši Budvanske rivijere ni očekivali nešto bolji rezultat u duelu sa, vjerovatno, prvim favoritom u grupi, ali nijesu ni iskoristili šanse koje su im se ukazale protiv oslabljenog rivala, posebno u drugom setu u kojem su vodili 19:15.

“Igrom koju smo prikazali u tom meču, nijesmo zaslužili da pobijedimo. Ali, da smo makar osvojili taj drugi set, mislim da bismo imali neke šanse da nešto napravimo. Jer, vidjelo se da su oni u tom drugom setu bili pali, a mi smo im našim greškama dozvolili da osvoje i taj set, pa im je bilo lako da dobiju i treći. Čini mi se da smo propustili šansu da osvojimo barem bod, jer smo igrali protiv slabijeg protivnika nego što smo to očekivali. Oni su, međutim, dokazali da su dovoljno jaki da nas i sa drugim timom savladaju. Nedostatak jakih utakmica, što je naš standardni problem, ipak čini svoje”, kaže za “Vijesti” libero Budvana Ivan Rašović.

Ipak, vremena za kukanje nema, Budvane već u utorak u Češkim Buđejovicama očekuje gostovanje protiv Jihostroja, koji je na startu, takođe, poražen maksimalnim rezultatom, ali u gostima od Berlina.

To je, čini se, prava prilika da se vidi da li Rivijera ima osnova da se nada plasmanu u drugu rundu.

Međutim, s obzirom na povredu Milana Markovića protiv Lokomotive (odsustvovaće barem mjesec), te činjenicu da nakon duela sa Rusima praktično nije trenirao ni tehničar Marko Vujović (ukočio mu se vrat), te da na treninzima nema ni Brazilca Kaldeire (došao nespreman i u ovom trenutku nije garancija za LŠ, a ne prihvata ponudu kluba da mu se smanji ugovor), onda je sasvim jasno u kakvim uslovima izabranici Siniše Reljića dočekuju ovaj, vjerovatno, presudni meč.

"Nemamo adektavan trening kao što smo ga imali pred prvu utakmicu, to je najveći problem. Češke Buđejovice jesu na papiru najslabiji protivnik, ali za nas je svaki rival ozbiljan. Oni imaju dosta jače utakmice od nas, a i pokazali su kvalitet u utakmici protiv Berlina, imali su 24:22 u prvom setu. Radi se, dakle, o ozbiljnom protivniku, sa Platenekom i Novotnim na čelu, ali ćemo mi probati da odigramo makar bolje nego u prvoj utakmici, pa se nadamo da će to biti dovoljno i za bolji rezultat", dodao je Rašović.

Maksimović: Kvalitet imamo, još da ga pokažemo

U odsustvu Milana Markovića, pored Luke Šuljagića starter na poziciji srednjeg blokera biće Marko Maksimović, koji je ljetos stigao iz bugarskog Neftočimika, a u dresu kragujevačkog Radničkog je dvije sezone igrao Ligu šampiona.

"Mi smo se spremili ovih nekoliko dana, koliko je moguće. Izvukli smo neke pouke iz prvog meča, šta to treba da mijenjamo u našoj igri i to ispravljali cijele nedjelje. Odsustvo Markovića je veliki hendikep, ali ja se nadam da ću ga zamijeniti kako dolikuje. Želim mu brz oporavak. Što se tiče Vujovića, on je počeo da trenira i biće spreman za utakmicu. Mislim da možemo do povoljnog rezultata. Kvalitet imamo, samo treba da to pokažemo na terenu. U prvoj utakmici se nismo valjano predstavili, što nam sada daje motiv da se pošteno i uzdignute glave vratimo iz Češke", rekao je Maksimović za “Vijesti”.

Budvani za Češke Buđejovice putuju danas preko Beča (od glavnog grada Austrije udaljene oko 200 kilometara), gdje će u utorak veče (18 časova) tražiti prvu pobjedu u grupi.