Radović: Vrebaćemo šansu

Izabranici Pera Miloševića večeras (18 časova) u Skoplju gostuju Metalurgu, prvaku Makedonije i učesniku Lige šampiona.

0 komentar(a)
Mirko Radović, Foto: Luka Zeković
17.10.2012. 09:28h

Nakon očekivane eliminacije sa evropske scene, u dvomeču u gostima sa danskim KIF Koldingom (17:34, 31:32), rukometaši Lovćena okreću se obavezama u SEHA ligi, a od vikenda i na domaćoj sceni, jer kreće prvenstvo.

Izabranici Pera Miloševića večeras (18 časova) u Skoplju gostuju Metalurgu, prvaku Makedonije i učesniku Lige šampiona.

"Malo smo umorni od putovanja, ali su i oni imali važan meč u Ligi šampiona. Međutim, svakako su u prednosti jer igraju kući. Vidjećemo, mi igramo bolje protiv ekipa koje su favoriti protiv nas. Daćemo sve od sebe da odigramo kao u drugoj utakmici u Danskoj - angažovano u odbrani i strpljivo u napadu. Igraćemo našu igru i vrebati šansu, te iskoristiti je ako nam se ukaže", rekao je za "Vijesti" Mirko Radović, desno krilo Lovćena.

Metalurg je sjajno krenuo u Ligi šampiona. Ekipa Lina Červara je možda i najprijatnije iznenađenje sa sve tri pobjede u grupi C (u gostima protiv francuskog Šamberija i prije nekoliko dana protiv danskog Silkeborga, te kod kuće protiv slovenačkog Gorenja).

Zbog toga, vjerovatno, i imaju polovičan bilans u četiri kola SEHA lige. Savladali su bosansko-hercegovačke timove Borac i Slogu, kod kuće su izgubili od Neksea, a u gostima od bjeloruskog Bresta iz Meškova, i to službenim rezultatom jer nisu otputovali na taj meč.

Cetinjani su prošle sezone u Skoplju doživjeli brodolom protiv Metalurga (32:17).

"Vratili smo se iz Danske umorni i emotivno istrošeni. Protiv Lovćena ćemo, zato, nastupiti u kombinovanom sastavu, ali svakako sa željom da pobijedimo i napravimo dobru uvertiru za meč sa Sankt Peterburgom u subotu u Ligi šampiona, u kojem bismo eventualnom pobjedom prva četiri kola završili sa maksimalnih osam bodova. Lovćen je moj klub, sa dobrim trenerom i dobrim igračima i ni u kom slučaju ih ne smijemo potcijeniti, jer će oni sigurno imati veliki motiv da probaju da nas iznenade", rekao je "Vijestima" pivot Metalurga i crnogorske reprezentacije Mladen Rakčević, koji je ponikao u Lovćenu.