Završena selekcija radova za TV festival u Baru

Selektor festivala, filmski kritičar Aleksandar Bečanović, odabrao je ostvarenja iz 33 zemlje koja su razvrstana po kategorijama

0 komentar(a)
10.10.2012. 13:13h

Na ovogodišnjem 17. internacionalnom barskom TV Festivalu, za Zlatnu maslinu takmičiće se 71 program iz 67 producentskih kuća u pet kategorija.

Selektor festivala, filmski kritičar Aleksandar Bečanović, odabrao je ostvarenja iz 33 zemlje koja su razvrstana po kategorijama 11 programa kratkih TV formi, 13 igranih, 8 iz oblasti ekologije i turizma, 3 dječija programa i 36 dokumentarnih filmova.

Internacionalni petočlani žiri čine Svetlana Čirkova (Rusija), Rada Šešić (Holandija), Jeronimo Molero (Španija), Gorčin Stojanović (Srbija) i Nikola Vukčević (Crna Gora).

Druženje sa zvijezdama

Festival će ove godine trajati od 22. do 26. oktobra, a osim projekcija, pripremljen je i program koji podrazumijeva druženje sa zvijezdama filmske i TV produkcije i mladim glumcima, tako će gosti biti Dragan Nikolić, Milena Dravić, Miodrag Krivokapić, Judita Franković, Momčilo Otašević, Sanja Jovićević.

U okviru Festivala biće održan i Content Providing Market, koji se nastavlja nakon prošlogodišnjeg zapaženog debitantskog nastupa na tržištu regiona.

Market ove godine povećava i afirmiše saradnju i razmjenu, kao i predstavljanje proizvođača i distributera, TV i medijskih kuća i agencija. Cilj Marketa je promovisati regionalno medijsko tržište kao jedinstven prostor kojim treba da se prevaziđu uslovnosti pojedinačnih i malih tržišta.