Dačić: Oni koji su pobijedili Miloševića danas imaju antievropske ideje

"Danas imamo ironičnu situaciju da Srbiju u EU vode oni protiv kojih se borilo 5. oktobra 2000. godine", rekao je srpski premijer

73 pregleda2 komentar(a)
01.10.2012. 15:59h

Premijer Srbije Ivica Dačić ocijenio je da su danas, 12 godina poslije oktobarskih promjena, uloge na političkoj sceni veoma promijenjene i da u Srbiji postoji ironična situacija.

"Danas imamo ironičnu situaciju da Srbiju u Evropsku uniju vode oni protiv kojih se borilo 5. oktobra 2000. godine, a oni koji su (Slobodana) Miloševića pobijedili sa evropskim idejama sad imaju antievropske ideje", rekao je Dačić novinarima u Beogradu poslije razgovora sa delegacijom Evropske komisije.

"Ne želim da kažem da je 5. oktobar bio politički promašaj. Bio je želja naroda za promjenama. Poslije 12 godina desila se ponovo želja za suštinskim promjenama", rekao je Dačić

On je naveo da nije došlo samo do kadrovskih promjena u posljednjih 12 godina, već da ljudi koji su bili aktuelni 5. oktobra, sad to više nisu, a čak su i promijenili svoju političku koncepciju.

"Ali, što da radimo. To je život. To je politika. Ne želim da kažem da je 5. oktobar bio politički promašaj.

Bio je želja naroda za promjenama. Poslije 12 godina desila se ponovo želja za suštinskim promjenama", rekao je Dačić.

Petooktobarske demonstracije u Beogradu

On je kazao da iz iskustva onih koji su vladali i prije 5. oktobra i onih koji su vladali poslije tog datuma svako treba da izvuče pouke.

"Poslije 5. oktobra dolazi 6", rekao je Dačić.