Žižić: Cilj pobjeda protiv Tiama

M;ilorad Žižić i Mamadu Tiam boriće se sjutra u Nikšiću, u meću za prestiž na WBC listi

1 komentar(a)
21.09.2012. 12:17h

U sudaru mladosti i iskustva crnogorski nokauter Milorad – Mićko Žižić ukrstiće sjutra veče u Nikšiću rukavice sa rođenim Senegalcem Mamadu Tiamom. Ovo je za Žižića nova prilika da se dokaže na profi ringu, protiv vremešnog Tiama, koji je uoči meča bio prilično „naoštren“. Ipak, naš predstavnik, kako kaže, spreman je za novi spektakl.

A oba borca uoči meča samouvjereno su istakli da će iz ringa izaći kao pobjednici.

“Spreman sam kao zapeta puška.Kao što je bilo na predhodna dva puta, nadam se da će doći veliki broj mojih prijatelja. Za mene je ogroman motiv to što boksujem u svom gradu, ali svakako i blago opterećenje. Trenirao sam naporno na Žabljaku i Zagrebu, kako bi se što bolje pripremio za meč. Ne volim da se razmećem izjavama, pesnice će govoriti umjesto mene. Ono što ima da kažem, odnosno ono što ima da pokažem, čuvam za ring. U jedno sam siguran, a to je da me čeka ozbiljan posao. Ubijeđen sam da ću na dostojan nači reprezentovati sebe, porodicu, rodni grad i Crnu Goru”, rekao je Milorad – Mićko Žižić.

O Žižićevom protivniku ne treba trošiti puno riječi. Dovoljno je reći da je Tiam u dosadašnjoj karijeri imao 55 mečeva od kojih je 43 rješio nokautom, a samo devet puta ring je napuštao pognute glave.

“Ne poznajem dovoljno protivnika, ali svakako da imam poštovanje i prema njegovoj želji i prema njegovom talentu. Očekujem zanimljivu borbu i neka pobijedi bolji”, kratko je istakao Mamadu Tiam.

Na današnjoj konferenciji za novinare u ime organizatora javnosti se obratio bivši predsjednik Crnogorske profesionalne federacije Veselin Žižić.

“Podsjetiću da se Tiam dva puta borio za titulu svjetskog prvaka. Ovaj spektakl je dio tradicionalnih nikšićkih septembarskih svečanosti i Miloradov poklon Nikšićanima. Zahvalio bih se sponzorima, prije svega SO Nikšić, Prvoj banci i prijateljima koji su dali nesebičnu podršku. Nadam se da će Milorad prebroditi najtežu repreku u svojoj karijeri i time napraviti ogroman korak ka borbi za evropski tron i stvoriti uslove za osvajanje jedne o svjetkih titula”, rekao je stariji Žižić.

Milorad Martinović predsjednik Crnogorske profesionalne federacije uvjeren je da će revija značajno doprinijeti afirmaciji istinskih vrijednosti profi boksa, odnosno da će Žižić u slučaju da pobijedi jednog takvog borca kakav je Tiam, otvoriti vrata ka evropskom tronu.

Osim glavne borbe, publika će biti u prilici da vidi jednu borbu ljepšeg pola. Rukavice će ukrstiti Suzana Radović iz Srbije i Ivana Habazin iz Hrvatske.

U uvodnim borbama snage će odmjeriti i Petar Živković iz Srbije i Imre Simona iz Hrvatske, odnosno borac iz Mađarske Atila Makule sa Hrvatom Ivicom Bacurinom. U kruzer kategoriji sastaće se Jovo Pudar iz Srbije i Rafael Zumbano iz Brazila.

Početak bokserskog spektakla u nikšićkom Sportskom centru predviđen je za 20 časova, uz prenos na RTCG. Glavna borba večeri, između Žižića i Tiama, očekuje se oko 21.30 časova.