Otašević: Trudim se da ne budem u medijima više nego što posao traži

Otašević je ovog ljeta u pozorištu radio u okviru tri projekta, a trenutno je posvećen ispitnoj predstavi “Žabar”

76 pregleda7 komentar(a)
08.09.2012. 18:13h

Premijera srpskog filma “Led”, koji je snimljen prije više od godinu dana, zakazana je za 10. oktobar u Sava centru u Beogradu. U ovom ostvarenju glavnu ulogu tumači crnogorski glumac Momčilo Otašević, pored velikana srpske kinematografije poput Velimira-Bate Živojinovića, Nele Mihajlović, Olge Odanović i Nenada Jezdića.

“Mislim da smo ovako dugo čekali na premijeru da bi se sve poklopilo i uradilo na najbolji mogući način, bez pritiska i rokova. Meni je možda najteže palo čekanje, jer čekam od avgusta prošle godine”, kaže on i dodaje kako je premijera prvobitno zakazana za proljeće, a potom odložena za jesen.

“Poslije premijere u Beogradu, film će biti puštan u drugim gradovima Srbije, i vjerovatno će sve premijere biti u pratnji ekipe filma kako bismo promovisali ovo ostvarenje. Nakon toga će, nadam se, biti premijera u Crnoj Gori, s obzirom na to da sam ja glavni glumac, a porijeklom sam sa Cetinja”, objasnio je Otašević.

“Pretpostavljam da će film biti prikazan u regionu, ali vidjećemo kako će ga publika prihvatiti, a zavisi i od kritičara”, kaže mladi glumac, kojeg ćemo gledati i u filmu “Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa”, crnogorskog reditelja Nikole Vukčevića.

"Više mi prija pozorište"

Momčilo Otašević pored projekata na velikom platnu, publici u regionu poznat je i kao glavni akter serije “Budva na pjenu od mora”. Na pitanje koja gluma mu bolje leži i u kojoj je uspješniji, odgovara:

“Ako bih morao da biram, izabrao bih pozorište, film, pa seriju, jer mi se rad u pozorištu najviše sviđa, a i najviše mi prija. Možda zato što studiram na Fakultetu dramskih umjetnosti, gdje nemamo puno časova o filmskoj glumi. Od ove godine moja generacija studira uporedo sa studentima filmske režije, pa imamo prostora za rad, ali ne dovoljno”.

Otašević je ovog ljeta u pozorištu radio u okviru tri projekta, a trenutno je posvećen ispitnoj predstavi “Žabar”.

“Od jeseni bi trebalo ponovo da budem u nekom od projekata u pozorištu, ali za sada nema novih angažmana. Vidjećemo kako će se odvijati situacija. Doduše, do sada nikada nisam nešto planirao, pa je sve lijepo išlo, a vidjećemo da li će se nastaviti tako”, priča Otašević.

"Živim svoj život i ne trudim se da budem po medijima više nego što to posao traži"

Popularnost ovog glumca, pored velikog broja fanova donijela je i znatiželjne novinare žute štampe, pa se u posljednjih mjesec dana u medijima spekulisalo o njegovom privatnom životu.

“To nije nešto što sam ja mogao da biram, spriječim ili podstaknem. Jednostavno živim svoj život i ne trudim se da budem po medijima više nego što to posao traži. Volio bih da me ima manje po medijima, jer sam i ja vidio dosta toga o sebi u žutoj štampi, ali šta je tu je”, priznao je Otašević.