Remi Liverpula i Sitija

U derbiju kola "redsi" dva puta vodili, a bod šampionu donijeli su Jaja Ture i Karlosd Teves...

0 komentar(a)
26.08.2012. 17:26h

Liverpul je dominirao, vodio dva puta protiv aktuelnog šampiona, ali je i to bilo nedovoljno, "građani" su se provukli u paklu "Enfilda" - velikan sa Mersisajda i Mančester siti su podijelili bodove u derbiju 2. kola Premijer lige.

Tim Brendana Rodžersa je opet pokazao stare boljke, jer nije umio da privede kraju meč koji je bio kao stvoren za tri boda.

"Nekada ne pobijedi bolji tim i ne možete da slavite uvijek, zato i postoji samo jedan šampion. Znam da navijačima nije lako, ali uvjeravam ih da će trijumfi doći, samo neka budu uz nas kao u ovom meču", rekao je bivši menadžer Svonsija.

Liverpul je bolju igru krunisao u 34. minutu golom Martina Škrtela nakon prekida, a onda je propustio nekoliko šansi za 2:0 i primio gol bukvalno ni iz čega - Martin Keli je slabo reagovao u svom kaznenom prostoru, poklon je iskoristio svemogući Jaja Ture i vratio meč na nulu.

Ipak, reakcija domaćina je bila brza, a strijelac iz slobodnog udarca je bio Luis Suares nakon što je rukom igrao novajlija u dresu "građana", Džek Rodvel.

"Ne trudite se previše protivnici, Liverpul će na kraju pobijediti sam sebe. Kao i uvijek", bio je komentar razočaranog navijača Liverpula na BBC.

Bod koji Siti po svemu viđenom i nije zaslužio obezbijedio je Karlos Teves poslije greške Škrtela. Argentinac je prihvatio loptu, driblao golmana Pepea Rejnu i potpisao 2:2.

"Mislim da je ovo fer rezultat", bio je komentar Roberta Manćinija. Ipak, naš drugi gol je bio poklon od Liverpula. Postoji mnogo razloga zašto i dalje nismo u top formi, a najvažnije je da nismo izgubili", istakao je Italijan, koji je Stefana Savića ostavio na klupi.

Arsenal je i drugi meč u sezoni odigrao bez golova - nakon starta protiv Sanderlenda, ovog puta je "tobdžije" zaustavio Stouk na "Britaniji".

"Bili smo "u životu" od prvog minuta, stvorili nekoliko šansi, ali je falio taj završni udarac. Stouk se uvijek brani dobro, nije lako igrati na ovom stadionu. Ne želim više da pominjem Robina van Persija, nakon svake propuštene šanse upoređuju Arsenal s njim i bez njega. Tome je kraj... Ubijeđen sam da će naši napadači krenuti s golovima - jasan je Arsen Venger.

Za sada, međutim, pojačanja u napadu ne reaguju - Lukas Podolski i Olivije Žiro slabo ulaze u šanse, protiv Stouka su imali tek po dva opasna udarca.

Galerija