Rašović produžio vjernost Budvanskoj rivijeri

"Budvanska rivijera je bila šansa da i iduće sezone igram Ligu šampiona, a nekoliko jakih utakmica u tako jakom takmičenju će mi puno značit", kaže za “Vijesti” Rašović

65 pregleda0 komentar(a)
Ivan Rašović, Foto: Savo Prelević
27.07.2012. 10:09h

Ekipa Budvanske rivijere će u najvećem dijelu izgledati kao prošlogodišnja – nakon kapitena i srednjeg blokera Milana Markovića i tehničara Veljka Petkovića, ugovor za sljedeću sezonu potpisao je i libero Ivan Rašović, koji će ostati do kraja sezone, kao i Petković (Marković je parafirao samo do kraja Lige šampiona).

"Budvanska rivijera je bila šansa da i iduće sezone igram Ligu šampiona, a nekoliko jakih utakmica u tako jakom takmičenju će mi puno značiti. To mi je bio prioritet što se tiče sljedeće sezone. Nadam se da će biti nešto i od Balkanske lige. Mi ćemo pokušati da uradimo nešto više u Ligi šampiona nego prošle sezone", kaže za “Vijesti” Rašović.

Nakon 10 godina u matičnoj Budućnosti, Rašović se prošlog ljeta preselio u Budvansku rivijeru, u kojoj su bili veoma zadovoljni njegovim partijama, pa je starter u reprezentaciji Crne Gore bio i prvi izbor za poziciju libera.

Rašović ističe da je ovogodišnja grupa u Ligi šampiona, u kojoj su Budvani sa ruskom Lokomotivom iz Novosibirska, njemačkim Berlinom i Češkim Budejivicama, “na prvo gledanje lakša nego prošle sezone”.

"Ali, to su sve, takođe, jake ekipe, prvenstveno Lokomotiva, ali i Berlin i Češke Budejovice, koje ne poznajem, ali sigurno nijesu slučajno u LŠ. Međutim, mi još uvijek ne znamo kako će izgledati naša ekipa, da li će se uprava odlučiti da pravi ekipu koja je jača ili koja može samo dostojno da se nosi sa rivalima. Od toga će sve zavisiti", dodao je Rašović.

Rašović je prošle sezone sa Budvanskom rivijerom osvojio duplu krunu, a u dresu Budućnosti je osvojio pet titula (tri u bivšoj državi, i dvije u nezavisnoj Crnoj Gori) i tri Kupa Crne Gore.