Policija rasvijetlila 37 krađa na primorju

M.S. (23) iz Mladenovca je kako se sumnja, ulazio u stanove i kuće na području opština Bar, Budva i Herceg Novi i otuđivao novac i razne predmete

53 pregleda0 komentar(a)
Provalnik, lopov, pljačka, krađa, Foto: 123rf.com
24.07.2012. 15:26h

Uprave policije, koordinisanim aktivnostima Područnih jedinica Bar, Budva i Herceg Novi, rasvijetlila je 37 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminala koja su počinjena 2011.i 2012. na području opština Bar, Budva i Herceg Novi.

Uhapšeni su M.S. (23) iz Mladenovca, i D.S. (41) iz Beograda, i podnijet poseban izvještaj kao dopune krivičnim prijavama po nepoznatom počiniocu nadležnim tužiocima u Baru, Kotoru i Herceg Novom.

"M.S. je, kako se osnovano sumnja, počinio 24 krivična djela na području opštine Bar, (18 krivičnih djela krađa i šest krivičnih djela teška krađa), dva krivična djela krađe na teritoriji opštine Budva i 11 krivičnih djela na teritoriji opštine Herceg Novi (deset krivičnih djela teška krađa i krivično djelo krađa)", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je posebnim izvještajem obuhvatila i I.B. (31), M.V. (25), S.K. (24) i S.S. (30) svi iz Sutomora, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prikrivanje, a I.B. se tereti da je sa M.S. počinilo i krivično djelo teška krađa.

M.S. je kako se sumnja, ulazio u stanove i kuće na području opština Bar, Budva i Herceg Novi i otuđivalo, novac, mobilne telefone, lap-top računare, digitalne foto aparate, nakit, bankovne kartice, ručne satove, lična dokumenta, parfeme i jednu video kameru.

"M.S. je, kako se sumnja, počinio devet krivičnih djela na području Herceg Novog sa D.S. koji se sumnjiči da je izvršio osam krivičnih djela teška krađa i krivično djelo krađa. Policija je, vršeći poslove i zadatke iz oblasti svojih nadležnosti, pronašla dio otuđenih predmeta kod ovih lica i iste vratila vlasnicima. Policija osnovano sumnja da je M.S. ostale otuđene predmete pakovao i uz novčanu nadoknadu autobusima upućivao za Beograd. M.S. i D.S. su predati Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom", navodi se u saopštenju.