Dragojević u Viđevu iz Lođa

"Nije bilo nikakvih problema, dogovorili smo se, potpisao sam ugovor i jako sam zadovoljan", kaže Dragojević za “Vijesti”.

90 pregleda0 komentar(a)
Dragoje, Foto: Savo PRELEVIĆ
21.07.2012. 14:17h

Nakon što je skoro cijelu godinu bio van terena zbog teške povrde koljena, Miloš Dragojević je napokon dobio pravu satisfakciju - doskorašnji čuvar mreže Budućnosti i jedan od najtalentovanijih crnogorskih golmana potpisao je jednogodišnji ugovor sa četvorostrukim poljskim šampionom Viđevom iz Lođa.

Dragojević je 20-ak dana bio u Poljskoj na probi. Na zvaničnom sajtu Viđeva juče je objavljena informacija da je postigao dogovor sa čelnicima kluba.

"Kombinacija sa Viđevom iz Lođa nije nova, oni me prate odavno dok sam branio za Budućnost, znaju moje golmanske kvalitete. Tako da se nije radilo o klasičnoj probi. Ali, morao sam da prođem određene testove, jer su htjeli da se uvjere da je sa koljenom sve u redu. Nije bilo nikakvih problema, dogovorili smo se, potpisao sam ugovor i jako sam zadovoljan", kaže Dragojević za “Vijesti”.

Viđev je bio 11. na tabeli poljske lige prošle sezone. Klub nije osvojio trofej od 1997. godine, ali je stabilan prvoligaš.

"I naredne sezone cilj je isti, plasman u sredinu tabele. Mislim da neće biti problema da se ostvari. Stručni štab forsira mlade fudbalere, jer želi što prije da ih izbaci na tržište. Viđev je izuzetno stabilan klub, iz grada koji ima skoro milion stanovnika i koji živi za fudbal. Sve u svemu, utisci su odlični", ističe 23-godišnji golman.

Dragojević nije jedni Crnogorac u Viđevu, jer dres Lođa nosi i 18-godišnji Veljko Batrović.

"Sa Batrovićem mi je bilo puno lakše od kada sam došao, mnogo mi je pomogao. Nadam se da ćemo zajedno imati uspjeha".

Da na Dragojevića u Lođu ozbiljno računaju, govori i izjava trenera Viđeva Radoslava Mrockovskog.

"Miloševi golmanski kvaliteti na treninzima i sparing utakmicama ocijenjeni su vrlo pozitivnom ocjenom. Zato smo odlučili da se vežemo ugovorom, vjerujem da smo dobili dobro pojačanje", kazao je Mrockovski.

Osjećao sam se kao da me je Budućnost odbacila

Taman kada se oporavio od teške povrede i kada je mogao ponovo da brani, Miloš Dragojević je napustio Budućnost.

"Ugovor mi je istekao 18. juna i imao sam čiste papire. Ipak, moram da priznam da sam pomalo razočaran, jer nisam obavio pravi razgovor oko novog ugovora. Uprava kluba je jednostavno procijenila da nisam potreban, suprotno mišljenju ljudi iz stručnog štaba, koji su bili za to da ostanem. Mislim da nisam zaslužio da na takav način odem iz kluba u kojem sam ponikao i u kojem sam proveo sedam godina. Osjećao sam se pomalo odbačenim, ali i pored toga klubu želim sreću. Uvijek ću biti navijač Budućnosti", zaključio je Dragojević.