Crna Gora u grupi sa Francuskom i Njemačkom

"Zlatni lavovi" igraće u grupi A sa aktuelnim svjetskim i olimpijskim šampionom Francuskom, Njemačkom, Argentinom, Tunisom i Brazilom, odlučeno je žrijebom u Madridu

17 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Savo Prelević
19.07.2012. 10:42h

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Španiji igraće u grupi A, sa aktuelnim svjetskim i olimpijskim šampionom Francuskom, Njemačkom, Argentinom, Tunisom i Brazilom, odlučeno je danas žrijebom u Madridu.

Ova grupa će se igrati u Granoljersu.

Crna Gora je žrijebana iz petog šešira.

Španija, koja je bila nosilac, prije žrijeba iz prvog šešira, imala je pravo da bira, i izabrala je grupu D, sa Hrvatskom, Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Australijom.

Naša selekcija do sada nije imala nijedan zvaničan meč sa pomenutim selekcijama, ali je Crna Gora sa Njemačkom odigrala dva kontrolna meča uoči Evropskog prvenstva u Norveškoj 2008. godine - 5. januara 2008. je u Roštoku bilo 33:26 za domaćina, dok je dan kasnije bilo više nego ubjedljivih 47:27 za Njemačku.

Njemačka će, međutim, biti rival Crne Gore prije SP u Španiji, i to krajem oktobra, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2014.

Reprezentacije su podijeljene u četiri grupe po šest timova, a po četiri najbolje će se plasirati u osminu finala.

Ako zauzme jedno od prva četiri mjesta u grupi, Crna Gora će u osmini finala igrati sa jednom od ekipa iz grupe B, u kojoj su Danska, Makedonija, Island, Katar, Rusija i Čile (prvi iz grupe A sa četvrtim iz grupe B, drugi iz grupe A sa trećim iz grupe B...).

Svjetsko prvenstvo je na programu od 11. do 27. januara iduće godine, a igraće se u Barseloni, Granoljersu, Madridu, Saragosi, Sevilji i Gvadalahari. Završnica je u Barseloni.

GRUPE

Grupa A (Granoljers)

Francuska, Njemačka, Argentina, Tunis, CRNA GORA, Brazil

Grupa B (Sevilja)

Danska, Makedonija, Island, Katar, Rusija, Čile

Grupa C (Saragosa)

Srbija, Slovenija, Poljska, Južna Koreja, Bjelorusija, Saudijska Arabija

Grupa D (Madrid)

Španija, Hrvatska, Mađarska, Alžir, Egipat, Australija