Gvardiola neće na klupu Rusije

"Gvardiola stiže sjutra, Žoze Murinjo prekosutra, a Aleks Ferguson u ponedjeljak. Baš se pitam šta će se sljedeće pojaviti u medijima.

2 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
06.07.2012. 14:39h

Nekoliko ruskih medija objavilo je da je bivši trener Barselone Pep Gvardiola potpisao ugovor o preuzimanju reprentacije Rusije, ali te navode negirali su njegov agent i portparol Fudbalskog saveza Rusije.

Fursenko se prošle nedjelje penzionisao, a Rusija je odlaskom Holanđanina Dika Advokata posle Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini ostala bez selektora.

Ruski list Sport-ekspres naveo je da Gvardiola nije potpisao ugovor sa Fursenkom, već da će danas doći u Moskvu, gdje će pregovarati oko preuzimanja reprezentacije Rusije.

Najviše zabune oko dolaska Gvardiole u Rusiju izazvao je bogati vlasnik Spartaka iz Moskve Leonid Fedun koji je rekao da je spreman da finansira Gvardiolin ugovor sa Fudbalskim savezom Rusije.

"Sljedeći selektor mora da bude Gvardiola. Spreman sam da finansiram taj posao", rekao je Fedun.

Dolazak Gvardiole u Moskvu demantovao je portparol FS Rusije Nikolaj Komarov.

"Gvardiola stiže sjutra, Žoze Murinjo prekosutra, a Aleks Ferguson u ponedjeljak. Baš se pitam šta će se sljedeće pojaviti u medijima. Ozbiljno, nemamo nikakav dogovor ni sa jednim trenerom, a čim budemo dogovorili nešto, daćemo informacije", rekao je Komarov za agenciju RIA novosti.

Gvardiolin agent Hoze Maria Orobig kazao je da ne dolazi u obzir da njegov klijent postane selektor Rusije.

"Gvardiola nije primio nikakav predlog FS Rusije. Ne znam odakle dolaze takve informacije. To ne dolazi u obzir. On je sada sa svojom porodicom u Njujorku i namjerava tamo da ostane još godinu dana", kazao je Orobig.

Gvardiola je prethodnih četiri sezone vodio Barselonu, sa kojom je osvojio 14 trofeja, uključujući dve Lige šampiona i tri španska prvenstva.

Rusija je u potrazi za novim selektorom pošto je Holanđanin Dik Advokat odlučio da ne produži ugovor.

Kao najozbiljniji kandidati da ga zamijene pominju se Fabio Kapelo, trener Zenita Lućano Spaleti, kao i domaći stručnjaci Valerij Gazajev i Aleksandar Borodžuk.