Lovćen prvo sa Slogom, a onda eventualno sa boljim između Partizana i Porta

Partizan prvi ima pravo da organizuje kvalifikacioni turnir. Ako odustane, to pravo redom imaju Sloga, Lovćen i na kraju Porto

0 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Prijestonica
03.07.2012. 09:54h

Rukometaši Lovćena u kvalifikacijama za Ligu šampiona igraće u grupi 1 sa Slogom iz Doboja (Bosna i Hercegovina), Partizanom (Srbija) i Portom (Portugal), odlučeno je na današnjem žrijebu u Beču, u sjedištu Evropske rukometne federacije.

Cetinjani će se za prolaz u grupnu fazu LŠ boriti 8. i 9. septembra, a u polufinalu turnira će igrati sa Slogom, dok se u drugom polufinalu sastaju Partizan i Porto. Pobjednici polufinalnih mečeva u finalu kvalifikacionog turnira će odlučivati o putniku u grupnu fazu.

Žrijebom je određen i raspored prava na organizaciju kvalifikacionih turnira, i to po sistemu sljedećeg rasporeda šešira: 2-1-4-3. To znači da ekipe iz drugog šešira imaju pravo prvenstva na organizaciju, u slučaju grupe Lovćena to je Partizan. Ako Beograđani odustanu (u šta je teško vjerovati), to pravo prelazi na Slogu, zatim na Lovćen, a tek posljednji bio Porto imao pravo da bude domaćin kvalifikacionog turnira.

Jedino u grupi 3 ne važi ovo pravilo, jer su Tatran i Makabi prošle sezone bili domaćin kvalifikacionog turnira, pa to pravo prvo ima Kostanca, a onda Bolcano.

Lovćen je, dakle, imao sreće i sa finansijske strane, jer će, sasvim sigurno, igrati u okruženju...

Pored tri grupe, iz koje samo pobjednici idu u LŠ, žrijeban je i jedan par, od timova iz prvog i četvrtog šešira, koji će se u dva meča, kod kuće i na strani, boriti za prolaz u grupnu fazu – turski Bešiktaš i bjeloruski Dinamo Minsk…

Pobjednik grupe 1 će žrijeb za grupnu fazu dočekati u petom šeširu, dok će pobjednici grupe 2 i 3, pobjednik dvomeča Bešiktaš - Dinamo Minsk, kao i pobjednik vajld-kard turnira (učestvuju Hamburg, Sen Rafael, Silkeborg i Visla) biti u posljednjem, šestom šeširu.

Drugoplasirane i trećeplasirane ekipe sa kvalifikacionih turnira za LŠ (za turnirima će poraženi polufinalisti igrati za treće mjesto), sa vajld kard turnira, te poraženi iz dvomeča Bešiktaš – Dinamo Minsk, idu u treće kolo novoformiranog EHF kupa, odnosno Evropskog kupa, koji je nastao spajanjem starog Kupa EHF i Kupa kupova.

Posljednjeplasirane ekipe iz tri kvalifikacione grupe, odnosno vajld kard turnira, nastavljaju takmičenje u drugom kolu novog EHF kupa.

Žrijeb za grupnu fazu LŠ je na programu u petak, u Hercogenaurahu, sjedištu Adidasa.

GRUPE

Grupa 1

Sloga (Bosna i Hercegovina)

Partizan (Srbija)

Porto (Portugal)

Lovćen (Crna Gora)

Polufinale

Sloga - Lovćen

Partizan - Porto

Grupa 2

Metalurg (Makedonija)

Haslum (Norveška)

Dinamo Poltava (Ukrajina)

Apla Hard (Austrija)

Polufinale:

Metalurg - Apla Hard

Haslum - Dinamo Poltava

Grupa 3

Kostanca (Rumunija)

Tatran (Slovačka)

Makabi (Izrael)

Bolzano (Italija)

Polufinale

Kostanca - Bolcano

Tatran - Makabi