Adžić saopštio širi spisak za London, pet igračica će biti prekobrojno

Sa spiska će otpasti po jedan golman, krilo (lijevo), pivot i dva beka, gdje je i najveća konkurencija za šest mjesta

80 pregleda8 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
13.06.2012. 15:55h

Selektor ženske reprezentacije Dragan Adžić objavio je danas širi spisak od 19 igračica koje konkurišu za sastav koji će predstavljati Crnu Goru na Olimpijskim igrama u Londonu.

Na spisku nema novih imena, a sa šireg spiska prekobrojno će biti pet igračica, s obzirom na to da na OI može da nastupi njih 14. Ako se uzme u obzir logika da je potrebno imati barem po dvije igračice na svakoj poziciji, sa spiska će otpasti po jedan golman, krilo (lijevo), pivot i dva beka, gdje je i najveća konkurencija za šest mjesta.

“To predstavlja problem, jer smo navikli da imamo po 16 igračica na utakmici…Toliko je mjesta predviđeno za ekipu i u olimpijskom selu, i tu nema odstupanja. U svakom slučaju, imamo pravo da u toku prve faze, mijenjamo jednu igračicu, isto tako i u fazi eliminacija u četvrtfinalu, tako da će dvije igračice ostati u Podgorici i biti u trenažnom procesu, kako bi bile spremne ako budu naknadno pozvane u London”, kazao je “Vijestima” Dragan Adžić.

Okupljanje reprezentacije je 25. juna u Podgorici, odakle se odmah ide za Bar, gdje će seniorke raditi 10 dana. Nakon toga slijedi faza priprema u Podgorici, do odlaska u London.

“Kompletan plan priprema ja preciziran, a nedostaje nam jedino protivnik za jednu ili dvije kontrolne utakmice. Imali smo načelni dogovor sa Španijom, ali je to otpalo, tako da sada tražimo neko drugo rješenje”, dodao je Adžić.

Crna Gora će u debitantskom nastupu na OI igrati u grupi A sa Rusijom, Hrvatskom, Velikom Britanijom, Brazilom i Angolom, dok će u grupi B igrati Norveška, Španija, Francuska, Danska, Švedska i Južna Koreja.

SPISAK

Golmani

1. Sonja Barjaktarović (Budućnost)

2. Marina Vukčević (Budućnost)

3. Mirjana Milenković (Ićako, Španija)

Krila

4. Maja Savić (Budućnost)

5. Majda Mehmedović (Budućnost)

6. Biljana Pavićević (Žito Prilep, Makedonija)

7. Radmila Miljanić (Budućnost)

8. Jovanka Radičević (Đer, Mađarska)

Pivoti

9. Suzana Lazović (Budućnost)

10. Ana Đokić (Budućnost)

11. Sara Vukčević (Erd, Mađarska)

Bekovi

12. Bojana Popović (Budućnost)

13. Milena Knežević (Budućnost)

14. Marija Jovanović (Olkim, Rumunija)

15. Sandra Nikčević (Alkoa, Mađarska)

16. Anđela Bulatović (Budućnost)

17. Ana Radović (Budućnost)

18. Katarina Bulatović (Olkim, Rumunija)

19. Jasna Tošković (Bekeščaba, Mađarska)