Djurent za sedam minuta uništio San Antonio

Najbolji igrač Tandersa postigao 18 poena u finišu meča, a sjajan bio i Serž Ibaka (26 poena) uz 100 odsto šut iz igre

0 komentar(a)
Djurent, Foto: Reuters
03.06.2012. 08:13h

Na krilima fenomenalnog Kevina Djurenta, koji je 18 od 36 poena (osam skokova, šest asistencija) postigao u posljednjih sedam minuta, Oklahoma je savladala San Antonio i izjednačila u finalnoj seriji Zapadne konferencije (2-2).

Ekipa Skota Bruksa je kontrolisala meč od početka do kraja, ali je nakon vođstva od 15 poena morala da strijepi u samom finišu.

"Mamuze“ su prišle na minus četiri (86:82), a tada je stvari u svoje ruke uzeo Djurent i donio radost svom timu, ali i navijačima, koji je bilo više od 18.000.

U trenucima odluke igrači Oklahome su bukvalno tjerali goste da prilikom preuzimanja Djurent ostaje sa mnogo nižim Tonijom Parkerom, što je prva zvijezda Tandersa koristila na fenomenalan način.

"Najvažnije je da smo uspjeli da dobijemo meč i da se potpuno vratimo u seriju. Momci su dobro radili u napadu, meni se otvorili, uspio sam da pogađam u finišu meča i da slavimo. Jednostavno, timskom igrom smo došli do ovog trijumfa“, rekao je Djurent.

Treba istaći i igru Serža Ibake, koji je ubacio 26 poena, što mu je rekord karijere kada su u pitanju plej-of mečevi, uz 100 odsto šuta iz igre (11-11).

Reprezentativac Španije je čak 18 koševa dao u prvom poluvremenu, a dvocifreni su bili Kedrik Perkins (16, devet skokova) i Džejms Harden (11).

Rasel Vestbruk je bio potpuno vam meča. Dao je svega sedma poena, a od 10 šuteva iz igre pogodio je samo dva.

Sada će Tandersi pokušati da postanu 15. ekipa u NBA ligi koja je nakon 0-2 uspjela da slavi u seriji koja se igra na četiri dobijena meča.

Sparse je predvodio Tim Dankan sa 21 poenom (osam skokova), a "ruki“ Kavi Leonard je dodao 17 poena uz osam asistencija i njih dvojica su jedni pokušavali da urade nešto više.

Manu Đinobili je ubacio 13, a Parker (šut iz igre 11-5) i Boris Dijao (11-5) po 12.

"Kada igrači kao što je Kevin dobije dosta prostora, onda ih je teško zaustaviti. On je u veoma kratkom vremenu postigao mnogo poena i prelomio je utakmicu. Pokušali smo da uradimo različite stvari u odbrani, da nađemo način da ga zaustavimo, ali njegova igra je bila mnogo bolja od onoga što smo mi radili u odbrani“, rekao je Greg Popović, trener Sparsa.

Oklahoma - San Antonio 109:103 (rezultat u seriji 2-2)

(Djurent 36p, 6sk, 8as, Ibaka 26p, Perkins 15p, 9sk, Harden 11p – Dankan 21p, 8sk, Leonardo 17p, 9sk)