Ferer zaustavio Raonića

Nakon što je juče u četvrtfinalu eliminisao Endija Mareja, Kanađanin crnogorskog porijekla je danas izgubio od domaćeg tenisera, Davida Ferera sa 2:0, po setovima 7:6, 7:6.

0 komentar(a)
David Ferer, Foto: Reuters
28.04.2012. 14:19h

Miloš Raonić stao je u polufinalu ATP turnira u Barseloni - nakon što je juče u četvrtfinalu eliminisao Endija Mareja, Kanađanin crnogorskog porijekla je danas izgubio od domaćeg tenisera, Davida Ferera sa 2:0, po setovima 7:6 (7:2), 7:6 (7:5).

Tokom meča nije bilo brejkova. Raonić u prvom setu nije iskoristio četiri brejk-lopte, ali je i spasao šest brejk-lopti protivnika. Ferer je u taj-brejku furiozno stigao do 6:0, i lako poveo 1:0 u setovima.

Raonić u drugom setu nije iskoristio jednu brejk-priliku, pa je ponovo odlučio taj-brejk, u kojem je opet bio bolji španski teniser.

Rođeni Podgoričanin je imao 15 aseva na meču, ali je i Ferer bio impresivan na servisu, osvojivši 75 odsto poena nakon prvog servisa.

Fereru je ovo četvrto finale u Barseloni, a sva tri prethodna je izgubio od Rafaela Nadala (2008, 2009, 2011).

"Meč je bio težak, ali smo igrao konstantno dobro. Raonić je jedan od najboljih servera na svijetu, puno je napredovao, a još uvijek je mlad. Bio sam veoma skoncentrisan u oba taj-brejka, i u tim trenucima ga nadigrao", kazao je Ferer.

Treći nosilac turnira je do sada izgubio samo jedan set, ali je u četvrtfinalu protiv zemljaka Felisijana Lopesa spasio tri meč loptu.

Ferer, koji je ove sezone osvojio tri titule, u finalu će igrati protiv boljeg iz španskog duela Rafael Nadal - Fernando Verdasko.