Đukić u Kataru

Reprezentativac Crne Gore i sada već bivši primač servisa Budućnosti potpisao je juče ugovor do kraja tekuće sezone.

69 pregleda0 komentar(a)
Bojan Đukić, Foto: Zoran Đurić
11.04.2012. 10:28h

Kao što je u “Vijestima” najavio prije desetak dana, Bojan Đukić će u naredna dva mjeseca igrati u Kataru, u Al Džaiš sport klubu iz Dohe – reprezentativac Crne Gore i sada već bivši primač servisa Budućnosti potpisao je juče ugovor do kraja tekuće sezone.

"Klub je dobro organizovan, ima dosta igrača za trening, jer neki još nemaju pravo nastupa. Igramo Super ligu koja broji šest klubova. Potrebno je biti među četiri da bismo igrali završne kupove, što su i ambicije kluba", kazao je “Vijestima” 20-godišnji Đukić.

Đukić već nedjelju dana boravi u Dohi, gdje je obavio detaljne ljekarske preglede i nekoliko trening utakmica, nakon čega je i parafirao ugovor do 10. juna.

Činiće tandem primača servisa sa danskim reprezentativcem Kristijanom Knudsenom, bivšim igračem, između ostalih, Nolika, Rena, Fridrihshafena, Tura i Turkoana.

"Ovdje ima dosta drugačijih stvari nego kod nas, ali tek ću imati priliku da steknem potpunu sliku o svemu. U svakom slučaju, ovo iskustvo će mi puno značiti, jer me nešto slično čeka u septembru, kada planiram, takođe, da igram u inostranstvu, ali negdje u Evropi", dodao je Đukić, sa kojim je u istom klubu na probi i bivši tehničar Budućnosti Boris Vlahović.

Osim Đukića, u Kataru su, između ostalih, bivši srednji bloker Budvanske rivijere Edin Musabegović (Al Rajan), nekadašnji član Sutjeske i Budućnosti Slobodan Bojić (Al Rajan) i njegov brat Vladimir Bojić (Al Šamal), koji je, takođe, ponikao u rodnom Nikšiću i bio član Budućnosti.

U Kataru su i Kubanci, poznatiji Rajdel Poej i anonimni Josmani Dias Karmenate, koji su pretprošle (Poej) i prošle (Karmenate) bili članovi Budvanske rivijere.

Hvala Budućnosti

Bojan Đukić je dijete Budućnosti u kojoj je proveo šest godina, posljednjih nekoliko kao prvotimac i starter.

"Hvala Budućnosti na svemu. To je moj klub u kojem sam ponikao, prošao sve kategorije i stekao afirmaciju. Imao sam sreću da treniram sa dosta dobrih momaka, a onda i igrača. Budućnost će uvijek biti u mom srcu", zaključio je Đukić.