Skot Parker najbolji engleski fudbaler u 2011.

Navijači su, naime, putem interneta imali priliku da glasaju za najboljeg fudbalera Engleske, a Parker je dobio 17 odsto glasova...

0 komentar(a)
Parker, Foto: REUTERS
28.02.2012. 10:48h

Igrač koji je bio najviše po ukusu navijača u reprezentaciji Engleske u 2011. godini se zove Skot Parker - vezista Totenhema je dobio nagradu za najboljeg igrača Albiona nakon što je dobio najveću podršku armije fanova nacionalnog tima.

Parker je prošle godine nastupao u sedam od devet utakmica koliko je odigrala Engleska (nije igrao protiv Crne Gore na "Vembliju"), a sada je, po pisanju BBC, drugi kandidat da postane kapiten (iza Stivena Džerarda).

"Nikada nisam izgubio nadu da mogu da se dokažem i u reprezentaciji. Hvala navijačima, ovo je veliko priznanje, vjerujem da ću se odužiti na pravi način", rekao je Parker, za kojeg je glasalo 15 hiljada navijača.

Parker zna koji mu je meč za nacionalni tim okrenuo karijeru.

"Duel sa Danskom u Kopenhagenu. Tu sam igrao drugo poluvrijeme, potom sam bio starter protiv Velsa i tu sam osjetio da sam potreban", kazao je bivši igrač Vest Hema.

Navijači su, naime, putem zvaničnog sajta Engleske fudbalske federacije (FA) imali priliku da glasaju za najboljeg fudbalera Engleske, a Parker je dobio 17 odsto glasova.

Nakon njega je najveću podršku imao golman Džo Hart, a treći je vezista Ešli Jang.

U devet mečeva u 2011. za Englesku su igrala 32 igrača.