Izraelski klub dodaje ime Tramp u naziv

"70 godina je Jerusalim čekao međunarodno priznanje, sve dok predsjednik Tramp u svom hrabrom potezu nije priznao grad kao vječnu prijestonicu Izraela"

0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
14.05.2018. 09:13h

Izraelski fudbalski klub Beitar saopštio je u nedjelju odluku da će dodati ime američkog predsjednika Donalda Trampa u naziv kluba, kako bi odali počast predsjedniku zbog otvaranja američke ambasade u Jerusalimu.

"Direktor kluba i vlasnik kluba Eli Tabib i izvršni direktor Eli Ohana odlučili su da u naziv kluba uvrste ime američkog predsjednika koji je ispisao istoriju. Klub će se od danas zvati Beitar Tramp Jerusalim. Imamo veliku ljubav za predsjednika, i pobijedićemo", pisalo je u saopštenju.

"70 godina je Jerusalim čekao međunarodno priznanje, sve dok predsjednik Tramp u svom hrabrom potezu nije priznao grad kao vječnu prijestonicu Izraela", prenosi Jerusalim Post.

Ipak, uprkos zvaničnoj najavi kluba, za promjenu imena je neophodno i odobrenje Fudbalske asocijacije Izraela, što nije jednostavan proces. Donald Tramp je registovana marka u Izraelu još od 2008, a klubu može prijetiti tužba ukoliko u naziv stavi Trampovo ime bez dozvole.

Beitar se takmiči u Premijer ligi, najvišem rangu takmičenja u izraelskom fudbalu.