Mesi: Zašto da idem kad igram u najboljem klubu na svijetu

"Zato se nadam da ću ovdje ostati što duže, dok im ne dosadim. Nadam se da se to nikada neće dogoditi", rekao je Mesi.

0 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
07.01.2012. 16:48h

Da li je želio da eventualno smiri navijače, ili, pak, čelnike kluba i saigrače, tek Lionel Mesi je za špansku Marku izjavio da ne želi da napusti Barselonu, i da sebe vidi do kraja karijere u katalonskom klubu.

"Igram u najboljem klubu na svijetu i znam da nigdje drugo ne bih bio ispunjen kao u Barseloni. Zato se nadam da ću ovdje ostati što duže, dok im ne dosadim i ne otjeraju me. Nadam se da se to nikada neće dogoditi, i da ću ostati do kraja karijere", rekao je Mesi.

Argentinac ističe da on "pripada Barseloni".

“Ovdje sam se izgradio kao fudbaler i kao čovjek. Nijedan drugi klub na svijetu mi ne može pružiti takve emocije”, kazao je Mesi.

Na pitanje da li bi mogao da zaigra u dresu Reala, Argentinac je odgovorio:

“Sebe, jednostavno, ne mogu da zamislim u tom dresu. Generalno, jedino mogu sebe da zamislim još u dresu Argentine”.

Mesi se potom osvrnuo na trenera Pepa Gvardiolu.

“Niko nas ne razumije kao on. Bio je fudbaler na vrhunskom nivou što je, mislim, silno potrebno da se postane odličan trener. Isto tako je sjajan motivator i svi se mi osjećamo jako ugodno u njegovom društvu i dok nas vodi", dodao je Mesi.

Na pitanje ko je najbolji fudbaler svih vremena, Mesi nije želio da previše govori o sebi.

”Imam tek 24 godine i mogu reći da sam još uvijek na početku. O mojoj karijeri i meni se može govoriti kada završim s fudbalom, a ja mogu samo reći da imam veliko poštovanje prema velikanima fudbala kao što su Di Stefano, Maradona, Pele”, istakao je Mesi, uz nadu da Argentina “može do svjetskog vrha", i da će sve uraditi da do toga i dođe.

“Poređenje Barselone i Argentine je nemoguće. Barsa je puna vanserijskih igrača, koji godinama igraju zajedno. U reprezentaciji Argentine ima puno vanserijskih igrača kojima treba još neko vrijeme da se uigraju i dostignu nivo igre Barselone”, iskren je Mesi.

Na spekulaciju da se nije baš uvijek slagao sa svim velikim igračima u napadu, poput Ibrahimovića, Etoa i Krkića, Mesi je ljutito odgovorio:

“To je glupost! Uvijek sam se odlično slagao sa svom trojicom. Ronaldinjo? On je bio jedan od najboljih igrača u istoriji Barselone i dobar momak”, zaključio je Mesi.