Psi lutalice poklali kokoške, fazane... šinteri nemoćni

Tripinović ne zna što dalje da radi jer su psi-štetočine jednako zaštićeni zakonom kao i druge životinje, pa bi upotreba vatrenog oružja rezultirala sudskim tužbama

128 pregleda0 komentar(a)
04.01.2012. 14:15h

Tivćaninu Luki Tripinoviću, mještaninu sela Gošići u Krtolima, psi lutalice su sinoć upali u kokošinjac i poklali 20 komada peradi među kojima je bilo i vrlo vrijednih primjeraka fazana.

"Ovo je već drugi put u posljednjih petanestak dana da mi se ovo događa. U prvom navratu psi su mi uništili 38 komada kokošaka, gusaka, pataka i fazana i evo sada opet još 20 komada peradi", kazao je Tripinović, dodajući da su sličnu štetu pretrpjela još dvojica mještana kojima su lutalice ubile još ukupno oko 40 komada peradi.

On nije krio nevjericu kako su psi uspjeli da razvale snažnu čeličnu žicu na njegovom kokošinjcu u kojem su onda napravili pravi pokolj.

Tripinović se ovim podvodom obratio Komunalnoj policiji Opštine Tivat koja je izašla na lice mjesta i napravila zapisnik sa foto dokumentacijom. Komunalna policija potom je odmah pozvala službu Azila za napuštene životinje JKP Kotor koja je nadležna da rješava probleme sa psima lutalicama u Tivtu i Kotoru. Šinteri su se ubrzo pojavili u Gošićima ali to, po riječima Tripinovića, nije dalo nikakvog efekta.

"Ljudi su maksimalno korektno, odmah došli i vidjeli o čemu se radi, ali su mi odmah i rekli da oni sa postojećm opremom za hvatanje pasa kojom raspolažu, ne mogu uhvatiti pse koji meni i mještanima nansose štetu", istakao je on, dodajući da ni sam ne zna što dalje da radi jer su psi-štetočine jednako zaštićeni zakonom kao i druge životinje, pa bi svako "uzimanje stvari u svoje ruke" i branjenje kokošinjaca vatrenim oružjem, moglo rezultirati da se Gošićani suoče sa sudskim tužbama zbog ubijanja pasa.

Galerija