Šampion zaledio Petrovčane u nadoknadi

Treći put ove polusezone nadoknada vremena je bila kobna za Petrovčane. Kada se sve što je stalo u 92 minuta derbija sabere - možda i nezasluženo

72 pregleda0 komentar(a)
Mogren, slavi, Foto: Savo Prelević
08.12.2011. 13:42h

Treći put ove polusezone nadoknada vremena je bila kobna za Petrovčane. Nakon dobrog dijela plijena koji su izabranici Milorada Malovrazića ostavili u Beranama i Pljevljima, i u komšijskom derbiju protiv Mogrena su ostali bez viđenog boda. Kada se sve što je stalo u 92 minuta derbija sabere - možda i nezasluženo

"To je fudbal, najdivnija, ali ujedno i najčudnija igra na svijetu. Oni su nas u prvom duelu zakinuli za dva važna boda na domaćem terenu u samom finišu meča na „Lugovima“, a mi smo im sada vratili istom i većom mjerom. Znali smo šta nas čeka i bili spremni da dobro odgovorimo" prokomentarisao je u svom stilu trener Budvana Branislav Milačić.

A goste je dočekala borbena i uigrana ekipa Petrovca lišena rezultatskog opterećenja i dodatnog respekta prema komšijama koji je nekada znao da bude koban po njihovu igru. Domaćin je zaprijetio u dva navrata u ranoj fazi. Oba puta nakon asistencija Šofranca napadač Zvicer iz izglednih pozicija nije pokazao lopti put ka mreži. Budvani su samo jednom izmamili aplauze malobrojne publike. Igrao se 25. minut kada je na lijepo ubacivanje Kapisode najbolji akter meča Vujović reagovao fudbalski, uhvatio volej i umalo bio neprecizan.

"Znali smo da nas čeka težak meč, ali je i pored lošeg terana bilo lijepe igre, borbe i srećan sam što smo na pravi način iskoristili šanse koje su nam se ukazale i stigli do važnog trijumfa" dodao je Milačić.

Nastavak je donio puno vatre i tri gola. U maniru nekih ranijih duela, Mogren je iz prve prave prilike stigao do pogotka. Nakon brze transformacije iz tri poteza, Bakić je proigrao Vujovića, „presjekao“ odbranu rivala, a iskusnom napadaču je preostao lakši dio posla, da rutinski plasira loptu iza leđa nemoćnog Popovića. Petnaest minuta kasnije Petrovac je poravnao rezultat, iako je najbolji strijelac domaćih Jovanović minut ranije mogao da izjednači kada je praktično slobodan, sa svega nekoliko metara umjesto mreže pogodio nekog od defanzivaca Mogrena.

Nakon lijepo izgrađene pozicije, Zvicer se odlično snašao u šesnaestercu gostiju i spasa za Šćekića nije bilo. Rivali su nakon izjednačenja imali prilike i za novu promjenu rezultata. Petrovac čak u dva navrata (Marković, Mikijelj) a Mogren preko Vujovića, koji je pogodio stativu. Ipak, u drugom minutu nadoknade Miodrag Zec je donio trijumf svom timu. Rezervisti Mogrena bilo je potrebno svega deset minuta u igri da iskoristi gužvu u kaznenom prostoru Petrovca i donese radost saigračima i navijačima.

"Nismo imali sreće u završnicama mečeva, a iskreno smatram da smo danas zaslužili bod, možda i sva tri. Ali to je fudbal i sve je moguće. Imamo za čim da žalimo, očekuje nas pauza u prvenstvu i siguran sam da ćemo u nastavku šampionata biti još bolji", rekao je strijelac jedinog pogotka za Petrovac Krsto Zvicer.

PETROVAC - MOGREN 1:2

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 200. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić), Vujadin Jovićević (Cetinje). Strijelci: Zvicer u 73. minutu za Petrovac, Vujović u 59. i Miodrag Zec u 90+1. minutu za Mogren. Žuti karton : Mihailović (Petrovac).

Petrovac: Popović 6, Radulović 6, Graovac 6 (Luković), Mihailović 6,5, Grbović 7, Šofranac 6,5, Golubović 6,5, Muhović 6 (Marković 6), Jovanović 6, Zvicer 6,5 (Mikijelj), Živković.

Mogren: Šćekić 6,5, Ivanović 6,5, Radišić 6,5 , Simović 6,5 , Batak 6,5, Kapisoda 6,5, Tatar 6,5, Matić 6 (Đorđević), Bakić 6,5 (Ćulafić), Vujović 7,5, Ranđelović 6 (Zec 7,5).