Liverpul se ispucao protiv Rome, Čelsi sve bliži "redsima"

Nakon današnje pobjede protiv Svonsija (golom Seska Fabregasa u 4. minutu), naime, Čelsi ima šest bodova i meč manje od Liverpula, te duel sa Liverpulom na "Stamford bridžu" odmah po povratku "redsa" iz Rima sa revanša polufinala Lige šampiona

86 pregleda0 komentar(a)
Liverpul - Stouk, Foto: Reuters
28.04.2018. 18:36h

Da li je Liverpul ispucao svu municiju na utakmici protiv Rome (5:2), ili se, pak, čuva za revanš sa Rimljanima, u polufinalu Lige šampiona, tek "redsi" danas na svom terenu nijesu uspjeli više od 0:0 proitiv Stouka, u prvom meču 6. kola Premijer lige.

Liverpul je tako, propustio priliku da barem privremeno sustigne na drugom mjestu Mančester junajted, koji ima dva boda, ali i dvije utakmice više od Liverpula.

I ne samo to, Liverpul je trećim remijem u poslednja četiri kola Premijer lige doveo u pitanje direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone - kroz šampionat!

Naime, "redsi" su ponudili konkretnu mogućnost petoplasiranom Čelsiju da svim pobjedama do kraja sezone završi iznad njih na tabeli, iako to nije toliko realan ishod šampionata, ali od danas nije ni nemoguć.

Nakon današnje pobjede protiv Svonsija, naime, Čelsi ima šest bodova i meč manje od Liverpula, te duel sa Liverpulom na "Stamford bridžu" odmah po povratku "redsa" iz Rima sa revanša polufinala Lige šampiona u kom će Klopov tim imati tri gola prednosti iz nezaboravne prve utakmice sa "Enfilda".

Stouk je protiv Liverpula osvojio važan bod u borbi za opstanak, ali je i dalje u zoni ispadanja, sa tri boda manje, ali i dva meča više od Svonsija na 17. mjestu, koje donosi opstanak. Stouk je ostao samo sa jednom pobjedom u posljednjih 17 utakmica, a od kada je 20. januara savladao Hadersfild 2:0 ovaj tim osvojio je sedam bodova isključivo remijima (0-7-5).

Što se današnje utakmice tiče, Liverpul je bio bolji rival u prvih 45 minuta kada je imao šanse preko Mohameda Salaha i Aleksandra Arnolda, ali ipak nije uspio da doše do gola, da bi se situacija na terenu u drugom poluvremenu promijenila.

Stouk je imao inicijativu, a dobru priliku imao je u 89. minutu Rajan Šoukros kada je njegov pokušaj glavom završio malo pored gola.

Čelsi je u gostima savladao Svonsi 1:0, a jedini gol postigao je Sesk Fabregas u četvrtom minutu, poslije asistencije Edena Azara.

Čelsi je ostvario treću uzastopnu pobjedu. "Plavci" imaju dva boda manje, ali i utakmicu više od Totenhema na četvrtom mjestu, koje vodi u Ligu šampiona.

Svonsi se bori za opstanak, poslije 18. poraza zauzima 17. mjesto na tabeli i prvi je iznad crte sa 33 boda. Svonsi ima bod više od Sautemptona koji se nalazi u zoni ispadanja, na 18. mjestu.

Sautempton je dobio nadu u opstanak, zahvaljujući Dušanu Tadiću – srpski reprezentativac postigao je oba gola za “svece” u pobjedi nad Bornmutom 2:1.

Sautempton ima bod manje od Svonsija, koji je u bezbjednoj zoni.

Kristal Palas je vjerovatno prebrinuo sve brige i to u velikom stilu, deklasiravši Lester čak sa 5:0.

Rezultati 36. kola

Liverpul – Stouk 0:0

Barnli – Brajton 0:0

Kristal Palas – Lester 5:0

Zaha 17, Mekartur 38, Loftus-Čik 82, Van Anholt 84, Benteke 90.

Hadersfild – Everton 0:2

Tosun 39, Nijase 77.

Njukasl – VBA 0:1

Filips 29.

Sautempton – Bornmut 2:1

Tadić 25, 54. - King 45+1.

Svonsi – Čelsi 0:1

Fabregas 4.

Nedjelja: Vest Hem – Mančester siti (15.15), Mančester junajted – Arsenal (17.30)

Ponedjeljak: Totenhem – Votford (21)