Manćini će postati plaćeniji od Fergusona

Po slovu novog ugovora Manćini će za sedam dana zarađivati 125.000 funti (142 hiljade eura), odnosno 6,3 miliona funti (7,1 milion eura) na godišnjem nivou

0 komentar(a)
Manćini, Foto: Reuters
18.09.2011. 09:33h

Italijan Roberto Manćini uskoro će potpisati novi ugovor sa Mančester sitijem, a po primanjima će se izjednačiti sa Fabio Kapelom, zemljakom i selektorom Engleske, prenose britanski mediji.

Manćini sada ima godišnju platu od 3,5 miliona funti (oko četiri miliona eura), odnosno 75 hiljada funti nedjeljno (85,4 hiljade eura), a vlasnik "građana" šeik Mansur želi da sa njim potpiše novi petogodišnji ugovor.

Samo se čeka imenovanje nasljednika izvršnog direktora Gerija Kuka, pa da sve bude stavljeno na papir.

Po slovu novog ugovora Manćini će za sedam dana zarađivati 125.000 funti (142 hiljade eura), odnosno 6,3 miliona funti (7,1 milion eura) na godišnjem nivou, a toliko ima Kapelo.

Takođe, Manćini će postati plaćeniji i od jednog od najboljih svjetskih stručnjaka Aleksa Fergusona, koji u Mančester junajtedu ima godišnju platu od 5,5 miliona funti (6,3 miliona eura).

Manćini je u Mančester siti stigao decembra 2009. godine i tada je potpisao ugovor na tri i po godine, a s obzirom da je prošle sezone tim doveo do prvog trofeja nakon 35 godina (FA Kup) i do Lige šampiona, prebogati vlasnik kluba ne želi ništa da prepušta slučaju.