Manćini traži veća ovlašćenja

Smatram da menadžer treba da preuzme svaku odluku, jer ako on pravi greške, onda plaća za to. Zbog toga možda treba da imam više kontrole nad timom i drugim situacijama - rekao je Italijan

0 komentar(a)
Manćini, Foto: REUTERS
23.07.2011. 08:52h

Italijanski stručnjak Roberto Manćini pozvao je gazde Mančester sitija da mu daju veća ovlašćenja, kako bi garantovao uspjeh u predstojećoj sezoni.

Manćini traži da ima kontrolu praktično nad svim ljudima iz kluba, pozivaću se na Aleksa Fergusona i njegovu kontrolu u gradskom rivala Mančester junajtedu kao idealan model.

Više uticaja od Italijana trenutno imaju Geri Kuk, izvršni direktor, i fudbalski administrator Brajan Marvud. Manćini želi da preuzme njihova ovlašćenja.

- Volim engleski stil, jer ako menadžer ima velika ovlašćenja i tim gubi, onda jer menadžer taj koji dobija otkaz. Smatram da menadžer treba da preuzme svaku odluku, jer ako on pravi greške, onda plaća za to. Zbog toga možda treba da imam više kontrole nad timom i drugim situacijama. Za menadžer je važno da ima kontrolu nad igračima i medicinskim osobljem. Ako osvojim Premijer ligu u predstojećoj sezoni, možda će biti drugačije - istakao je Manćini za britanske medije.

Ovakva reakcija Manćinija je bila zbog lošeg rada sportskog sektora u prelaznom roku. Klub su do sad pojačali samo crnogorski reprezentativac Stefan Savić (Partizan) i Francuz Gael Kliši (Arsenal).

Italijan želi da pojača ekipu sa nekoliko kvalitetnih igrača, jer će Mančester siti prvi put igrati u Ligi šampiona, a ne želi da ima sporednu ulogu.