Sanader zbog povrijeđene noge pregledan u zatvorskoj bolnici

Tokom dvočasovnog ispitivanja, Sanader je, kako su novinarima rekli njegovi advokati, odbacio krivicu u aferi Fimi media, ali nije želio da odgovara na pitanja tužilaca

55 pregleda0 komentar(a)
22.07.2011. 18:00h

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader, koji je osumnjičen u nekoliko korupcijskih afera, pregledan je u zatvorskoj bolnici zbog zdravstvenih problema s nogom, a potom je vraćen u pritvor u zagrebačkom zatvoru u Remetincu. Jedan od njegovih advokata Goran Suić rekao je novinarima da je najavljen još jedan specijalistički pregled noge koju je Sanader povrijedio dok je bio u austrijskom pritvoru u Salzburgu odakle je u ponedjeljak izručen Hrvatskoj poslije sedam mjeseci. On, međutim, nije mogao da kaže kada i gdje će bivši premijer biti ponovo pregledan.

Fotografi su uspjeli da snime jedino Sanaderove gležnjeve dok je ulazio u pravosudni kombi poslije ljekarskog pregleda, a na objavljenim fotografijama vidi se da hoda na štakama.

Prema tvrdnjama njegovih advokata, Sanaderovo zdravstveno stanje se pogoršalo

Prema tvrdnjama njegovih advokata, Sanaderovo zdravstveno stanje se pogoršalo, pa neki ljekari sumnjaju na sepsu jer je noga i dalje natečena i promijenila je boju.

On je, naime, istegao ligamente dok je vježbao u salcburškom pritvoru. Bivši premijer Ivo Sanader, koga hrvatsko pravosuđe u nekoliko korupcionih afera tereti za zloupotrebu premijerskog položaja i ovlašćenja, juče se prvi put pojavio pred tužiocima Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK). Zbog povrijeđene noge, Sanader je saslušan u zatvoru umjesto u sjedištu USKOK-a. Tokom dvočasovnog ispitivanja, Sanader je, kako su novinarima rekli njegovi advokati, odbacio krivicu u aferi Fimi media, ali nije želio da odgovara na pitanja tužilaca.

Zbog povrijeđene noge, Sanader je saslušan u zatvoru umjesto u sjedištu USKOK-a
U toj korupcijskog aferi Sanader se kao prvoosumnjičeni tereti da se udružio sa 16 ostalih osumnjičenih kako bi iz ministarstva i državnih preduzeća, preko marketinške agencije Fimi medija, izvukao novac.

USKOK sumnja da je na taj način izvučeno oko 80 miliona kuna od kojih je navodno oko 28 miliona kuna završilo kod Sanadera. Sanader će u srijedu nastaviti da iznosi odbranu i to u slučaju navodnog uzimanja 3, 5 miliona kuna provizije od Hypo banke dok je bio zamjenik ministra spoljnih poslova 1994. i 1995.

Galerija