Suvlasnik diskoteke "Sparta" Gavrilo N. Leković osuđen na godinu i mjesec

Mirko V. Boričić (35) iz Budve oslobođen je optužbe da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

794 pregleda0 komentar(a)
gavrilo leković, kangaru budva, Foto: Arhiva Vijesti
30.06.2011. 15:22h

Krivično vijeće sudije Milenke Žižić u podgoričkom Višem sudu u ponovljenom suđenju, osudilo na godinu i mjesec dana zatvora bivšeg pripadnika specijalne jedinice policije i suvlasnika budvanske diskoteke “Sparta” Gavrila N. Lekovića (32) iz Budve, zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje, nanošenje teške tjelesne povrede i nedozvoljenog držanja oružja. Mirko V. Boričić (35) iz Budve oslobođen je optužbe da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Ranijom presudom, krivično vijeće sudije Zorana Šćepanovića u novembru prošle godine, osudilo je Lekovića na četiri godine i sedam mjeseci zatvora zbog krivičnih djela “teško ubistvo u pokušaju” i “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, dok je Boričić osuđen na pet mjeseci zatvora zbog “nasilničkog ponašanja”.

Nakon žalbe odbrane, Apelacioni sud je ukinuo pritvor i predmet vratio Višem sudu na ponovno suđenje.

U prvostepenoj presudi se navodi da je 3. maja 2010. godine oko 16 časova u restoranu “Kangaro” u Budvi, optuženi Leković je zajedno sa Boričićem i u grupi sa još jednom NN osobom, vršenjem nasilja, izazivao tuču, ugrozio spokojstvo građana i remetio javni red i mir.

Kako se navodi u presudi, oni su naoružani prišli stolu za kojim su sjedjeli Novica Milović, i pripadnik SAJ-a i Zoran Delibašić i Veselin Ivković.

Optuženi Leković je iz pištolja nepoznate marke kalibra 9 mm, ispalio jedan hitac u vis, a zatim je ovaj pištolj usmjerio u pravcu glave Novice Milovića.

U presudi se navodi da ga je Leković više puta udario rukama i pištoljem u glavu i tijelu, dok ga je NN osoba više puta baštenskom stolicom udario u noge, nanoseći Miloviću tešku tjelesnu povredu.