Petković se pridružio Staroviću u Peruđi

Bivši tehničar Budućnosti iduće sezone igraće u Peruđi, zajedno sa korektorom Sašom Starovićem, nekadašnjim saigračem iz podgoričkog kluba, te kolegom iz reprezentacije Srbije.

0 komentar(a)
Vlado Petković, Foto: Www.fivb.org
22.06.2011. 13:06h

Vlado Petković karijeru nastavlja u Italiji, javljaju danas italijanski mediji – bivši tehničar Budućnosti iduće sezone igraće u Peruđi, zajedno sa korektorom Sašom Starovićem, nekadašnjim saigračem iz podgoričkog kluba, te kolegom iz reprezentacije Srbije.

Petković je karijeru počeo u rodnom Kraljevu, u Ribnici, nakon koje je igrao u Crvenoj zvezdi (ima titulu 2003. godine), Budućnosti (za četiri sezone osvojio po tri titule i Kupa), južnokorejskom Voli Kapitalu i lani u slovenačkom Bledu (dupla kruna u Sloveniji i trofej u Srednjeevropskoj ligi).

Sa reprezentacijom Srbije je osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Rusiji 2007. godine i bronzu na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Italiji.

Interesantno, u istom italijanskom gradu, ali u A-2 ligi, igraće još jedan bivši član Budućnosti, Nemanja Petrić, koji je početkom juna potpisao ugovor sa Sirom, u kojem će iduće sezone igrati i najbolji crnogorski odbojkaš svih vremena, Goran Vujević, a trener će biti Slobodan-Boba Kovač, bivši proslavljeni reprezentativac Jugoslavije, te trener Radničkog iz Kragujevca...