I “furija” prejaka za mlade “sokolove”

Naša selekcija je nakon dva poraza izgubila šanse za plasman na Prvenstvo Evrope

0 komentar(a)
Omladina, Foto: FSCG
02.06.2011. 17:36h

Crnogorska fudbalska selekcija do 19 godina ostala je bez šansi za pobjedu u elitnoj rundi kvalifikacija Grupe 2, pa samim tim i bez učešća na Prvenstvu Evrope. Nakon startnog poraza od Engleske sa 1:0, izabranici Aleksandra Miljenovića su u Lozani poraženi i od Španije sa 3:0.

Poput prvog duela, naši reprezentativci su odigrali dva potpuno različita poluvremena, i kao protiv Engleza, popustili su u nastavku. U prvom poluvremenu igralo se rastrzano na obje strane i bez šuteva na gol, ako se izuzme promašeni penal Španaca, tačnije Iska u 24. mimnutu, nakon što je Mijušković neprpopisno zaustavio Huanmija.

U nastavku su Španci zaigrali ofanzivnije što im se isplatilo u 52. minutu, a strijelac je bio Huanmi. Naša selekcija je pokušala da odgovori, ali je priliku za poravnanje šest minuta kasnije propustio Vukčević. U 61. minutu Huanmi je ponovo bio precizan. Konačan rezultat postavio je Morata u 75. minutu, a dvije prilike za počasni pogodak nije iskoristio Đorđević.

O pobjedniku grupe i učešću na Prvenstvu Evrope odlučivaće Engleska i Španija, koja je u ovom uzrastu osvojila četiri, od devet titula prvaka Starog komntinenta u ovom milenijumu.

ŠPANIJA - CRNA GORA 3:0

Lozana - Stadion “Huan Antonio Samaran”. Sudija: Aleksandar Kostadinov (Bugasrka). Pomoćnici: Georgi Slavov (Bugasrka), Čarls Helbling (Švajcarska). Strijelci: Huanmi u 52, i 61. minutu, Morata u 75. mkinutu (Španija). Žuti kartoni: Mijušković i Bojić (Crna Gora).

Španija: Pačeko, Munijesa, Gomes, Koke, Isko, Aleks, Migel, Karvahal, Huanmi (Sobrino), Pardo (Roberto), Delofei (Morata).

Crna Gora: Ljuljanović, Radunović, Bakrač, Mijušković, Janković (Pepić), Vučinić, Pejaković (Bogdanović), Tatar, Bakić (Vukčević), Đorđević, Bojić.