Državljani Sirije, Nigerije, Australije i Srbije zatečeni u prekršaju

Nigerijski državljanin E.I (24), već duže vrijeme bez odobrenog boravka, boravi i radi u Crnoj Gori.

0 komentar(a)
zgrada Uprave policije, Foto: Arhiva Vijesti
01.06.2011. 16:53h

Službenici granične policije Podgorica kontrolisali su, priveli i podnijeli prekršajne prijave protiv jednog sirijskog i jednog nigerijskog državljanina, zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaj iz Zakona o strancima, kao i prekršajnu prijavu protiv jednog australijskog državljanina, zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o registrima prebivališta i boravišta.

Policija u Kolašinu takođe je u utorak podnijela prekršajnu prijavu protiv jednog državljanina Srbije, zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o registrima prebivališta i boravišta.

"Sirijski državljanin E.R. (46) je u utorak došao u prostorije Ispostave Danilovgrad, kojom prilikom je, provjerom kod službenika Ispostave granične policije Podgorica, ustanovljeno da nezakonito, odnosno bez odobrenog boravka, boravi u Crnoj Gori. Od strane ovlašćenog službenika za vođenje prekršajnog postupka izrečena mu je mjera opomena", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je takođe u prostorije Ispostave granične policije Podgorica, pristupio i nigerijski državljanin E.I (24), kod koga je kontrolom ustanovljeno da već duže vrijeme bez odobrenog boravka, boravi i radi u Crnoj Gori.

"Lice je zbog počinjenog prekršaja kažnjeno novčanom kaznom u iznosu od 55 eura, nakon čega mu je rješenjem od strane službenika Ispostave granične policije Podgorica određen rok za napuštanje Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su službenici Ispostave granične policije Podgorica u naselju Rogame, u Podgorici, zatekli i kontrolom ustanovili da australijski državljanin Lj.B. (30), boravi u Crnoj Gori, bez prijave boravka nadležnom organu u zakonski predviđenom roku, te da je od ovlašćenog službenika za vođenje prekršajnog postupka kažnjen novčano u iznosu od 55 eura.

"Službenici Ispostave Kolašin su u manastiru Ćirilovac - Kolašin, zatekli državljanina Srbije N.M. (35) i prilikom kontrole ustanovili da boravi bez prijave boravka nadležnom organu u zakonski predviđenom roku. Protiv lica je podnešena prekršajna prijava ovlašćenom službeniku za vođenje prekršajnog postupka", zaključuje se u saopštenju.