Pirlo stigao u Juventus

Italijanski reprezentativac će tako zaigrati i za treći najveći klub na Apeninima - prije Milana je tri godine bio član Intera

0 komentar(a)
Pirlo, Foto: REUTERS
24.05.2011. 19:02h

Juventus je završio možda i najveći posao koji je zamišljen pred prelazni rok ovog ljeta - novi član „stare dame” narednih dana će da postane Andrea Pirlo.

Pirlo je prije nekoliko dana raskinuo saradnju sa Milanom nakon što je postalo jasno da među „rosonere” za njega mjesta više nema, a danas je prošao medicinske preglede u Torinu i dogovorio saradnju na tri godine...

„Juventus potvrđuje da je doveo Andreu Pirla. Ugovor stupa na snagu 1. jula i trajaće do 30. juna 2014. godine”, piše na zvaničnom sajtu kluba.

Italijanski reprezentativac će tako zaigrati i za treći najveći klub na Apeninima - prije Milana je tri godine bio član Intera.

Dolazak Pirla u Juventus italijanski mediji su pominjali i prije nekoliko mjeseci, dok je sezona bila u jeku, a dobili su potvrdu samo nekoliko dana nakon što je kalendarska godina zvanično završena.

Juveu je sada ostalo da promoviše novog trenera Antonija Kontea, svakog dana se očekuje da i on predstavljen, a onda se čelnici kluba okreću mogućim dolascima Serhija Aguera, Karima Benzeme i ostalih.

Juve naredne sezone neće igati ni u jednom evropskom takmičenju, jer je sezonu u Seriji A završio na sedmom mjestu.