Grof više nije trener Dinama

"S obzirom da prvi zadatak nije obavljen, kao trener ja sam kriv i moram da odem, drugačije ne može biti", kazao je Božović, a prenosi agencija RIA Novosti.

56 pregleda0 komentar(a)
21.04.2011. 13:22h

Crnogorski trener Miodrag Božović Grof više nije trener Dinama iz Moskve. Božović je jutros oko 11 časova imao sastanak sa upravom kluba, nakon kojeg je saopštio da odlazi sa kormila ruskog kluba, dan nakon eliminisacije u četvrtfinalu Kupa Rusije od Rostova (1:2).

„Imao sam dovoljno vremena, godinu dana, za rješavanje problema. Imali smo dva cilja – doći do finala Kupa Rusije i biti među pet prvoplasiranih ekipa u prvenstvu. S obzirom da prvi zadatak nije obavljen, kao trener ja sam kriv i moram da odem, drugačije ne može biti. Nijesam ispunio zadatak, i odlučio sam da napustim Dinamo“, kazao je Božović, a prenosi agencija RIA Novosti.

Dinamo je protiv Rostova od 62. minuta imao igrača više, činilo se da će do kraja slomiti protivnika (bilo je 1:1), ali je u 90. minutu neočekivano kapitulirao, golom bosansko-hercegovačkog internacionalca Dragana Blatnjaka.

Božović je na klupu Dinama došao 27. aprila prošle godine, kada je zamijenio Andreja Kobeljeva.

Za razliku od prethodne sezone, cilj kluba u ovoj sezoni nije bio pohod na titulu, ali je Kup bio prioritet, tim prije jer je Dinamo imao otvoren put do finala, pošto su u drugom dijelu kostura bili svi velikani – CSKA, Zenit i Spartak, sa kojima se nije mogao sastati prije finala.

U ovogodišnjem šampionatu Dinamo je imao promjenljiv učinak u pet odigranih kola – po dvije pobjede i poraza, uz remi za deveto mjesto na tabeli.

Božović, tako, ni u desetom trenerskom angažmanu u karijeri nije ostati na klupi duže od godinu. Ono po čemu se razlikuje moskovski Dinamo, je način završetka saradnje - ovoga puta Grof ne odlazi svojevoljno, već nakon rezultata koji nisu na nivou očekivanja.