Iz magacina Z.C. u Tuzima oduzeto 50 paketa Marlbora

Roba nije imala akcizne markice, a bila je, kako se sumnja, namijenjena ilegalnoj prodaji, radi sticanja materijalne koristi, na crnom tržištu u Podgorici.

60 pregleda0 komentar(a)
cigarete, Foto: Arhiva Vijesti
15.02.2011. 19:02h

Podgorička kriminalistička policija pronašla je i oduzela oko 50 paketa (2.490 šteka) cigareta marke "Marlboro", vrijednosti oko 40.000 eura, za koje lice koje ih je posjedovalo nije imalo dokaz o porijeklu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije policija je zajedno sa službenicima Filijale policije Tuzi, preduzela akciju u cilju otkrivanja i sprečavanja nelegalnog prometa akciznim i drugim robama na teritoriji Podgorice.

Na osnovu naredbe nadležnog istražnog sudije, policija je su izvršila pretres porodične kuće i tri magacinska prostora Z.C. (59) u Tuzima.

"Pretresom je, u jednom magacinu, pronađeno i oduzeto oko 50 paketa cigareta "Marlboro". Ova roba nije imala akcizne markice, a bila je, kako se sumnja, namijenjena ilegalnoj prodaji, radi sticanja materijalne koristi, na crnom tržištu u Podgorici", navodi se u saopštenju Uprave polcije.

Z.C. je uhapšen i zadržan, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena tgovina. On će, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Osnovnog suda u Podgorici.

Oduzete cigarete su, kako je saopšteno, predate magacinu "Zetatrans - Carinarnica" u Podgorici, a protiv Z.C. će biti podnijeta i prijava za carinski prekršaj.