Otkazan superveleslalom, Mikaeli Šifrin treći uzastopni veliki Kristalni globus

186 pregleda0 komentar(a)
Mikaela Šifrin

Iako ovog vikenda nije ni planirala da skija, Mikaela Šifrin je osvojila treći uzastopni veliki Kristalni globus u Svjetskom kupu.

Naime, zbog obilnih padavina otkazana je današnja trka superveleslaloma u ruskom skijalištu Rosi Hutor (Krasnodarska oblast).

Prvobitni plan je bio da se superdži vozi danas, a da u nedjelju bude nadoknađena odložena trka iz austrijskog Sen Antona, ali je, ipak, FIS potvrdio da će se u nedjelju voziti samo jedna trka.

Mlada američka skijašica u ovom momentu ima 719 bodova više u odnosu na drugoplasiranu Slovakinju Petru Vlhovu, a do kraja sezone u igri je još 700.

"Neobična je situacija jer sjedim ovde u svom krevetu. Osjećam kao da nisam uradila ništa posebno kako bih osvojila titulu u generalnom plasmanu. Ali, kada pogledam ovu sezonu, bila je spektakularna. Kristalni globus je oduvijek bio moj san, a ovaj je poseban zbog pobjeda koje sam ostvarila u super-džiju. Uvijek sam željela da pobjeđujem u svim disciplinama", poručila je Šifrin preko Tvitera.

Narednog vikenda na programu su trke u slalomu i veleslalomu u Češkoj, a finale Svjetskog kupa na programu je od 13. do 17. marta u Andori.