Bajern sustigao Borusiju Dortmund i prijeti sedmom titulom u nizu

Borusija Dortmund ima za plus dva bolju gol razlikum od Bajerna, a obje ekipe su na po 54 boda

913 pregleda0 komentar(a)
Niko Kovač je dokazao da nije zalutao na klupu najvećeg kluba, Foto: Martin Meissner
02.03.2019. 18:12h

Treneru Bajerna Niku Kovaču prijetila je smjena, jer je san o sedmoj tituli u nizu izgledao tako daleko... Bilo je to nakon poraza Bavaraca na svojoj "Alijanc areni" od Borusije Menhengladbah od čak 3:0, a lider Dortmund je bio nestavrnih devet bodova daleko...

Od danas, 15 utakmica do kraja prvenstva, Bajerna od liderske pozicije Dortmunda dijele samo dva postignuta gola više velikog rivala...

Bajern se revanširao Menhengladbahu za težak jesenji poraz, demonstrirajući silu na tradicionalno neugodnom "Borusija parkenu", i slavio je sa 5:1.

Martines je pogodio već u drugom minutu, pa potom Miler u 11. minutu. Domaćin je preko Štindla smanjiou 37. Na startu nastavka Levandovski je pogodio za 3:1, a onda se u 75. upisao i Gnabri. Levandovski je sa penala u 90. minutu psotavio konačan rezultat.

Bajern je prva ekipa sa 5.000 golova u Bundesligi!

Sjajnu utakmicu u Frankfurtu domaći Ajntraht je protiv Hofenhajma riješio preokretom u samom finišu (3:2).

Domaćin je poveo golom Hrvata Rebića na asistenciju Srbina Kostića u 20. minutu. Ipak, u 43. je pogodio Žoelinton a preokret je u 60.. minutu potpisao Belfodil.

No, crveni karton igrača gostiju Kasima u 65. minutu iskoristio je Haler da poravna u 89. minutu na asistenciju Srbina Gaćinovića, a rezervista Pasijensija je u šestom minutu nadoknade donio pobjedu Ajntrahtu za peto mjesto.

Bajer je kući dobio Frajburg sa 2:0, a Herta pred svojom publikom Majnc sa 2:1. Ostale dvije utakmice pripale su gostima. Lajpcig je slavio u Nirnbergu sa 1:0, a Fortuna je senzacionalno savladala Šalke sa čak 4:0.

Dortmund je sinoć poražen u Augsburgu sa 2:1.