Vučinić: Konte bi bio perfektan za Romu

"Konte? On je rođeni pobjednik. Gdje god dođe, pobjeđuje, osvaja trofeje. Volio bih da ga vidim na klupi Rome, jer ga 'đalorosi' zaslužuju", kazao je Vučinić, koji je osvojio tri titule prvaka Italije sa Konteom u Juventusu

726 pregleda0 komentar(a)
Vučinić je sa Konteom osvojio tri titule u Juventusu, Foto: Beta/AP

Mirko Vučinić, nekadašnji igrač Rome, kojeg je Antonio Konte trenirao u Juventusu.

Idealan sagovornik italijanskih medija na temu - dolazak Kontea u Romu.

Priča je aktuelna posljednjih sedmica, a 49-godišnji trener je danas priznao da će jednog dana voditi rimski klub, te da se to, najvjerovatnije, neće dogoditi predstojećeg ljeta.

"I dalje imam mnogo prijatelja u Rimu. Proveo sam pet nezaboravnih godina u dresu Rome, ali se ne kajem što sam prešao u Juventusu. Ne kajem se ni zbog čega u životu", kazao je Vučinić, koji je zajedno sa Konteom u Juventusu osvojio tri uzastopne titule prvaka Italije, prije nego što se preselio u Al Džaziru.

"Konte? On je rođeni pobjednik. Gdje god dođe, pobjeđuje, osvaja trofeje. Volio bih da ga vidim na klupi Rome, jer ga 'đalorosi' zaslužuju. Konte ima pravi karakter da se nametne u glavnom gradu", kazao je Vučinić za radio Ćentro suono.

Jedan od najboljih crnogorskih fudbalera u istoriji prošle godine je završio igračku karijeru, u 36. godini, nemoćan da se izbori sa teškom povredom koljena, koje je operisao 2015.