Darmanović: Crna Gora je branila svoje pravo da postane članica NATO

"Ono što želim da kažem je da je to bio dan kada je Crna Gora se pokazala da je posvećena vladavini prava i još jednom demonstrirala da je Crna Gora zapravo branila sebe od uticaja trećih strana na naše suverene odluke šta želimo da budemo i čemu želimo da pripadamo", istakao je Darmanović.

748 pregleda5 komentar(a)
Darmanović, Foto: Zoran Đurić

Crna Gora je branila svoje pravo da 2017. postane članica NATO i da otvori put da, kada dođe vrijeme, bude i u Evropskoj uniji, u porodici evropskih naroda, saopštio je danas ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović o jučerašnjoj presudi Višeg suda u Podgorici u slučaju "Državni udar".

Podgorički Viši sud osudio je Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju poznatom kao "Državni udar". Sutkinja Suzana Mugoša je u iznošenju prvostepene presude kazala da su svi koji su obuhvaćeni optužnicom krivi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

"Kao predstavnik izvršne vlasti uzdržaću se od komentara presude. To je na Višem sudu. Ali ono što želim da kažem je da je to bio dan kada je Crna Gora se pokazala da je posvećena vladavini prava i još jednom demonstrirala da je Crna Gora zapravo branila sebe od uticaja trećih strana na naše suverene odluke šta želimo da budemo i čemu želimo da pripadamo", istakao je Darmanović.

On je dodao da što se tiče komentara na presudu s različitih strana, oni su manje-više očekivani.

"Naši saveznici iz NATO-a jasno su istakli da to smatraju suđenjem u korist vladavine prava u Crnoj Gori, pa čak i istorijskim danom za nas", kazao je Darmanović.